El president dels Estats Units, Donald Trump, ha posat aquesta setmana la comunitat internacional en alerta en anunciar la retirada dels Estats Units de l'acord contra el canvi climàtic de París. Amb aquesta mesura, que val a dir que no serà immediata, Trump compleix una de les seves grans promeses de campanya, on va posar en dubte el canvi climàtic. El polèmic líder dels EUA, però, no ha sigut l'únic líder que ha posat en dubte l'escalfament global degut als gasos contaminants, també ho va fer el president del govern espanyol, aleshores només candidat a la presidència, Mariano Rajoy, l'any 2007.

En aquella ocasió, Rajoy va posar en dubte que el canvi climàtic fos real al·ludint a un cosí seu que és catedràtic de física a la Universitat de Sevilla. L'ara president va assegurar que el seu familiar li havia dit: "He portat aquí a deu dels més importants científics del món i cap m'ha garantit el temps que farà demà a Sevilla. Com algú pot dir què passarà al món d'aquí a 300 anys?".

D'aquesta manera, Rajoy va assegurar que el canvi climàtic és un tema al que "cal estar molt atents", però que tampoc es podia convertir en el gran problema mundial. 

Ara, però, els populars ja no ho posen en dubte. L'any 2015, Espanya va signar l'acord de París i aquest mateix divendres, després de la reunió del Consell de Ministres, la ministra d'Agricultura, Isabel García Tejerina, ha rectificat el compromís d'Espanya amb el canvi climàtic. Tejerina ha qualificat de "mala notícia" la sortida dels EUA perquè l'acord era un "èxit sense precedents" i ha reafirmat que Espanya seguirà complint amb els seus compromisos.