L'estira-i-arronsa polític entre el Govern de la Generalitat i la Moncloa no té aturador. La darrera proposta de l'executiu de Pedro Sánchez sobre com preveu que sigui l'inici del desconfinament dels nens torna a ser motiu de polèmica. Quim Torra ha expressat públicament la seva disconformitat amb la mesura, que estableix que podran sortir els menors de 14 anys, però només per acompanyar els pares a fer encàrrecs

L'anunci del nou permís, que començarà a aplicar-se a partir de dilluns vinent, ha coincidit amb la roda de premsa del govern català. Ja allà, la consellera de Salut ha manifestat el seu desacord, no amb la proposta sinó amb com pretén desenvolupar-la el govern espanyol. De fet, la Generalitat va ser de les primeres administracions autonòmiques a demanar a la Moncloa que es relaxessin les restriccions de quarantena per als menors. Aquest cap de setmana, Sánchez va recollir el guant, un fet que va satisfer tant el govern català com molts altres presidents autonòmics que havien reclamat el mateix. Ara bé, no va concretar els detalls de com es faria.

La sorpresa ha arribat avui, amb la lletra petita. Podran sortir els menors de 14 anys amb un adult, però no a passejar, sinó a fer la compra al supermercat o a la farmàcia, o a fer una gestió al banc. Preguntada per quina opinió li mereixia la iniciativa, la consellera Alba Vergés ha posat de manifest que "hi ha una contradicció", i que el Govern de la Generalitat havia plantejat que les sortides fossin per airejar-se. 

Aprofitant les declaracions de Vergés, el president Quim Torra ha atacat la proposta de Sánchez. Ha estat breu, però rotund. "És que és així d'absurd, consellera", ha piulat.