Ferran López és un dels dos comissaris superiors de l'estructura dels Mossos d'Esquadra, i és qui s'encarrega de coordinar les comissaries de la policia catalana. L'altre comissari superior és Joan Carles Molinero, que s'encarrega de la coordinació central.

Ferran López és conegut al cos per un perfil poc estrident, discret, i per la seva capacitat d'arribar a acords interns. És un dels noms que s'havien sentit fort com a comissaris que podien optar a ser caps del cos quan CiU va tornar al govern de la Generalitat amb Artur Mas. Però en aquell moment, el Govern no va tocar l'estructura policial i va mantenir com a cap el comissari Josep Milan, abans del nomenament de Josep Lluís Trapero com a major.

López va ser nomenat comissari superior el mes de maig d'aquest any. És diplomat en Ciències de l’Educació i postgraduat en Direcció i Gestió de la Seguretat Pública. Va ser el cap de la Regió Policial Metropolitana Sud, lloc que va ocupar a partir de l’any 2006. Va ingressar en el Cos de Mossos d’Esquadra l’any 1990. Entre altres destinacions operatives, destaquen la de sotscap de la Regió Policial de Ponent fins l’any 2003 i la de cap d’escamot al Grup Especial d’Intervenció (GEI) fins l’any 1999.