Gir de guió del Partit Popular amb les revelacions de la seva direcció sobre els contactes del partit amb Junts per Catalunya de cara a la investidura de Núñez Feijóo. Els populars van explicar que havien estudiat durant 24 hores una possible amnistia per als represaliats independentistes, però van concloure que era inconstitucional; alhora que creuen que no es pot provar que el president Puigdemont va cometre delictes de terrorisme; i, finalment, que Feijóo estaria disposat a indultar el president a l'exili a canvi de condicions. Aquests arguments suposen un canvi radical dels populars en la seva línia argumental, que s'ha basat sobretot a criticar els contactes entre el PSOE i l'independentisme català. 

La qüestió no només queda aquí, i és que els populars també es van posar en contacte amb Esquerra Republicana el passat agost. Així ho va afirmar el passat dilluns la portaveu dels republicans, Raquel Sans; ho va detallar la secretària general d'ERC, Marta Rovira, aquest dimarts al matí; i ho va explicar la seva protagonista, Teresa Jordà, el dimarts a la nit. I és que el diputat del PP Carlos Floriano es va posar en contacte per telèfon per explorar una via de negociació amb els republicans. Els populars ho neguen i subratllen que Floriano no va rebre en cap moment cap consigna, però admeten que hi va haver una conversa "informal i col·loquial" amb Jordà, que li va tancar la porta gairebé de forma immediata. Floriano s'ha convertit en un protagonista inesperat d'aquesta història, però qui és exactament aquest diputat popular? 

Nascut a Cáceres el 12 de febrer del 1967, Carlos Javier Floriano Corrales és llicenciat en dret a la Universitat d'Extremadura amb una beca al Regne Unit. Va obtenir un 'Cum laude' en la seva tesi doctoral sobre 'La responsabilitat civil del metge: una anàlisi econòmica i jurídica', convertint-se d'aquesta forma doctor en Dret. També va aconseguir l'oposició com a professor titular d'economia aplicada del Departament d'Economia Aplicada i Organització d'Empreses de la Universitat d'Extremadura. 

Llarga trajectòria dins del PP i amb càrrecs importants a Extremadura

Pel que fa a la seva trajectòria política, va ser president de les Noves Generacions del Partit Popular entre el 1990 i 1995 i vicesecretari regional del Partit Popular d'Extremadura (1993-1996). Ha sigut diputat de l'Assemblea d'Extremadura enter el 1995 i 2008, on ha sigut secretari general i portaveu del grup parlamentari. Entre el 1996 i 2000 va ser secretari general regional dels populars i, a partir del 2000, va convertir-se en president fins a l'any 2008. L'any 2007, va ser candidat a la presidència de la Junta d'Extremadura, però va perdre les eleccions davant del PSOE.

Floriano va ocupar al Congrés dels Diputats el cap de llista a la província de Càceres entre el 2008 i el 2019, quan va passar a formar part del Senat. De fet, allà va entaular una molt bona relació amb Núñez Feijóo, malgrat que ja es coneixien de quan Floriano havia sigut secretari de comunicació del PP entre 2008 i 2012vicesecretari general d'Organització i Electoral del PP entre 2012 i 2015; i director de campanya del Partit Popular en les eleccions autonòmiques i municipals del 2015. La bona relació entre els dos dirigents populars va permetre Floriano d'ocupar el segon lloc de la llista per Càceres en les passades eleccions del 23 de juliol, fet que li va permetre retornar al Congrés. Floriano també va ser el director de campanya dels populars en les eleccions europees del 2014, que van guanyar amb 16 eurodiputats, tot i que en van perdre 8. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!