El ministre d'Educació, Cultura i Esport, Íñigo Méndez de Vigo, és el firmant d'una polèmica carta de 17 alumnes de la facultat de Dret de la Complutense el 1976 al llavors ministre d'Educació, Robles Piquer, en la qual defensaven la violència de l'extrema dreta com a "legítima defensa".

La notícia va ser publicada per La voz de Galicia el 21 de març del 1976. Diu en conclusió el següent: "La carta [al ministre] acaba puntualitzant que 'la violència de la impròpiament denominada extrema dreta és el reflex de la seva legítima defensa davant l'assalt de grups activistes de signe absolutament contrari, amb un marcat signe comunista. Mentre la convivència universitària no estigui garantida degudament, la resposta no pot ser cap altra per part dels qui volem que l'autonomia de la Universitat serveixi per eradicar d'ella la blasfèmia intolerable i les barroeres injúries a la pàtria i al Rei'", assenyala el rotatiu.

De Vigo és un dels ministres que va cantar l'himne legionari El novio de la muerte durant la processó d'aquesta Setmana Santa a Màlaga. D'altra banda, un dels ultres condemnats per l'atac a la llibreria Blanquera (òrgan de la Generalitat a Madrid), i per ara en llibertat, és Iñigo Pérez de Herrasti, cunyat de De Vigo. El ministre portaveu està casat amb la seva germana María Pérez de Herrasti.