Les punxades telefòniques dels implicats en el cas Koldo han revelat l'existència de fotografies "que no es poden ensenyar" d'un presumpte intermediari de les empreses implicades, Israel Pilar Ortiz, "amb el ministre", sense que es mencioni de forma explícita el nom de cap membre del gabinet espanyol. Així es desprèn de la conversa entre una treballadora del president del Zamora CF, Víctor de Aldama, presumpte comissionista de la trama de corrupció, i Juan Carlos Cueto, suposat cervell de les operacions irregulars de venda de mascaretes a administracions públiques durant la pandèmia.  

🔍 Cas Koldo: qui és qui a la trama i quins contractes s'investiguen?
 

Segons es recull en el sumari de la investigació de la Unitat Central Operativa (UCO) de la Guàrdia Civil, el tema central de la trucada, produïda del setembre del 2023, la treballadora comentava a Cueto que s'havia de reunir amb l'advocat que portava una inspecció de l'Agència Tributària a les empreses d'Aldama. En aquest context, comenten que dos empresaris, José Vidal i Israel Pilar Ortiz, han de signar dues cartes per justificar els serveis prestats per les empreses MRM 180 Capital SL i Deluxe Fortune SL. El primer va accedir a signar-la, però el problema es va originar amb el segon, que s'hi va negar al·legant que no coneixia de res De Aldama ni les seves empreses. La treballadora comenta durant la trucada la "falta d'interès de De Aldama per la inspecció", i que li havia dit, en referència a Israel Pilar "que Isra no li toqui les pilotes perquè té fotos d'ell amb el supercap", i sobre això, la mateixa col·laboradora va afegir: "Que ja sap qui és (el) supercap en aquesta història". 

Uns dies després, Cueto i la treballadora tornen a parlar sobre la documentació que havien de presentar a l'Agència Tributària, i sobre el fet que, com que Pilar mantenia la negativa a signar la carta, presentarien converses de Whastsapp per justificar l'evidència d'una relació comercial i la prestació de serveis. És en aquest context, que va afirmar que "fins i tot en el Whatsapp de Víctor (De Aldama) hi ha fotos d'Israel Pilar que no es poden ensenyar... amb el ministre". 

Qui és el "supercap" del cas Koldo?

A banda de la referència a un ministre i a unes fotos suposadament comprometedores, la conversa revela l'existència d'un "supercap" de la trama. Segons la Guàrdia Civil, aquest seria una "tercera persona" que no seria ni Cueto, ni De Aldama, ni Koldo García, asesor de José Luis Abalos quan era ministre de Transports. La UCO apunta que aquesta persona "podria estar relacionada amb la gestació dels contractes situant-se en el nivell superior de la presa de decisions". 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!