El president a l'exili, Carles Puigdemont, s'ha mostrat indignat amb el diari La Vanguardia, perquè ha publicat un article com s'afirma textualment que el líder de Junts "s'assembla al pilot [suïcida] de Germanwings que va obligar el passatge a compartir deliris". 

"I aquesta colla volen fer un diari seriós? Això ho podeu llegir a La Vanguardia d'avui. Repugnant. Un insult a les víctimes de la tragèdia i alhora també una banalització de les malalties mentals. I una ofensa a totes les persones que voten Junts. Prou", ha indicat. La caiguda de l'avió de Germanwings va provocar la mort de 149 persones que anaven en l'aparell.

En termes semblants s'ha expressat la periodista Pilar Rahola. "Avui en [Joaquín] Luna ha traspassat tots els límits. Quin fàstic!", ha indicat.

L'article de Joaquín Luna, també col·laborador del programa de TV3 Faqs en l'anterior temporada, es titula I aquesta colla volia fer una república modèlica?. L'article comença duríssimament contra Puigdemont llançant improperis de mal gust: "A la vida hi ha moltes maneres de suïcidar-se. A la japonesa, amb honor. Deixant escrit un poema. Amb la maldat de l’exmarit que assassina els fills. La manera triada per l’independentisme de Puigdemont –majoritari a les urnes– s’assembla a la del pilot de Germanwings: els meus deliris són –els agradi o no– els del pas­satge. I aquí el passatge som els ciutadans de Catalunya". I al final, no en té prou i intenta comparar-lo a més amb l'expresident argentí Perón assajant una barreja de noms: "Juan Alberto Puigdemont".

El cantautor Lluís Llach s'ha preguntat amb ironia: "Qui és l'imbècil que ha dit això? I a on s'ha dit?"

D'altra banda, el president Puigdemont ha afegit en un tuit aquest dissabte que si el líder calumniat fos unionista, el periodista "deixaria de ser col·laborador de cap mitjà públic". "I hi hauria un munt de preguntes parlamentàries de com és possible que la tele pública tingui aquests col·laboradors. Però l'espanyolisme té aquests privilegis", ha afegit.