Les portes de la delegació de la Generalitat a Brussel·les s’obriran aquest dissabte per rebre el president Carles Puigdemont, de retorn d’Alemanya, un cop el jutge Pablo Llarena ha retirat l'euroordre arran de la decisió de la justícia alemanya de desestimar l'extradició pel delicte de rebel·lió. A la seu del Govern català a la capital belga, Puigdemont es reunirà amb el president, Quim Torra, i oferiran una roda de premsa. Fa sis mesos, el 24 de gener, el govern espanyol va impedir que el president a exili accedís a les dependències del Govern per reunir-se amb el president del Parlament, Roger Torrent.

Tot i que la delegació belga va ser l’única a l’exterior que havia quedat oberta després de l’aplicació del 155, el Govern espanyol va tancar l'oficina a finals de gener “fins a nou avís” per impedir que s’hi fes la trobada entre Puigdemont i Torrent per abordar el debat d'investidura. Això va obligar els dos polítics catalans a celebrar la reunió a la seu de la European Free Alliance.

Aquest cop, però, Torra i Puigdemont podran celebrar la trobada a la delegació del Govern que actualment encapçala la consellera a l'exili Meritxell Serret. La reunió serà a porta tancada, i una hora més tard hi ha convocada una roda de premsa al mateix lloc.

A les 16 hores, s’ha convocat un acte públic “de retorn de Carles Puigdemont i per la llibertat dels presos polítics i exiliats” a la Casa de la República, a Waterloo, amb parlaments dels dos presidents, de representants de la societat civil i de polítics exiliats. Hi assistiran a més, els consellers Elsa Artadi, Laura Borràs, Miquel Buch, Àngels Chacon, Jordi Puigneró i Chakir El Homrani, els consellers a l'exili, Lluís Puig i Toni Comín a més de Serret, així com una àmplia representació dels diputats de JxCat, els màxims responsables del PDeCAT, i representants del grup republicà al Parlament.

Aquest divendres a Waterloo no s’apreciava especial moviments en els preparatius a la seu de la Casa de la República.

Qui sí estava a punt per rebre el president era un dels seus veïns que llueix una bandera espanyola a la façana.

IMG 3873