El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha fet una crida aquest dimecres a la "serenitat" i al diàleg per "no escalar un conflicte sobre els llaços grocs". Així ho ha comunicat a través d'un vídeo publicat al seu compte de Twitter, on recomana "no caure en provocacions" davant de "tots els que han dissenyat una escalada de confrontació". "Només alimenten actituds radicals que dificulten el necessari diàleg entre les parts", alerta.

Puigdemont ha assegurat que als carrers de Catalunya hi caben "totes les expressions" i ha demanat als ciutadans no fer "mai cap concessió a la violència ni a la censura". "Seria una greu irresponsabilitat d'alentar una confrontació social amb la finalitat d'interferir en el clima necessari que ha d'acompanyar tot moment de diàleg", ha apuntat.

El líder de Junts per Catalunya ha assegurat que les "discrepàncies" que mantenen amb l'Estat "no estaran mai per damunt" de la voluntat d'afavorir la convivència a Catalunya. Però ha afegit que aquesta voluntat "és i ha de ser compatible" amb la llibertat d'expressió.

Davant d'aquest escenari, Puigdemont ha reivindicat el "diàleg" com a "desig majoritari". Ha advertit que la Generalitat "no abdicarà de les seves competències", i ha subratllat que "com sempre" vol que la "racionalitat democràtica" i la "cooperació" siguin el camí per resoldre els problemes. Per això ha proposat "dialogar en l'àmbit que sigui més oportú".

Finalment, el president a l'exili ha afirmat que tothom que té "responsabilitat" s'ha d'implicar "sense ambigüitats ni vacil·lacions" en la condemna de "tot acte de violència que persegueixi coartar la llibertat d'expressió dels altres". I ha considerat que seria "una greu irresponsabilitat" alenar una confrontació social per "interferir" en el clima "necessari que ha d'acompanyar tot moment de diàleg".