El president de la Generalitat, Carles Puigdemont; la vicepresidenta del Govern espanyol, Soraya Sáenz de Santamaría; el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, i el lehendakari, Iñigo Urkullu, participaran en diversos actes que se celebraran el dilluns pel 30è aniversari de l'atemptat d'Hipercor a Barcelona.

L'acte central de l'aniversari, organitzat per l'Associació Catalana de Víctimes d'Organitzacions Terroristes (Acvot), tindrà lloc el dilluns a les 19 hores en el monument de l'avinguda Meridiana, i en ell coincidiran Zoido amb Puigdemont, Urkullu i el conseller Jordi Jané, ha explicat el president de l'associació, José Vargas.

Dues hores abans, a les 17 hores, la vicepresidenta, el ministre Zoido i el delegat del Govern espanyol a Catalunya, Enric Millo, hauran inaugurat a l'Arxiu de la Corona d'Aragó, en el Palau del Lloctinent, l'exposició 'Una mirada a Hipercor, 30 anys després de l'atemptat'.

La mostra sobre aquest atemptat perpetrat el 19 de juny del 1987 i que va deixar 21 morts ha estat organitzada per l'Acvot i el centre memorial de víctimes del terrorisme de Vitòria, i es podrà visitar fins al 24 de setembre.

Acte a la Meridiana

En l'acte central s'espera també la presència de representants del Govern de Navarra; Enric Millo; el president del PP de Catalunya, Xavier García Albiol; la líder de Cs a Catalunya, Inés Arrimadas; la diputada de JxSí en el Parlament Anna Figueras, i el secretari segon de la Mesa, David Pérez (PSC).

Assistiran la presidenta de la Fundació de Víctimes del Terrorisme, Mari Mar Blanco, i la directora gerent de la Fundació, Montserrat Torija, així com els presidents de les associacions de víctimes de La Rioja, Comunitat Valenciana i Andalusia.

Estaran presents també el director dels Mossos d'Esquadra, Albert Batlle; el major dels Mossos, Josep Lluís Trapero; el cap superior de la Policia Nacional a Catalunya, Sebastián Trapote, i el general en cap de la Guàrdia Civil, Ángel Gozalo.