Imatge distesa -i sorprenent- la que s’ha vist aquest matí al bar del Parlament, que contrasta amb la duresa de les escenes viscudes els darrers dos dies en el pols entre el Govern i l'Estat. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, s’ha trobat amb l’expresidenta del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, al bar de la Cambra catalana i han mantingut una conversa de vint minuts. Fins i tot han compartit un cafè a peu dret.

La bona sintonia exhibida ha arribat al punt que el president, ha convidat -i fet- el cafè de Camacho a la màquina del bar. Tot entre somriures dels dos protagonistes. De fet, com han recordat Camacho, tots dos són gironins i es coneixen des de fa anys.

"Cafè per a tots!", ha ironitzat el president mentre oferia la sacarina a la política conservadora amb un "si vols el remeno, eh?". "Endolcim la vida", replicava la parlamentaria popular.

Tot plegat després d'una conversa de gairebé vint minuts a peu dret en què, com no podia ser d'una altra manera, també s'ha parlat del procés. "Que posem seny, que la convivència està per sobre de tot", hauria reclamat la presidenta del PP.

Mentre els dos polítics conversaven, en presència del portaveu adjunt del PP, Santi Rodríguez, i el cap de gabinet i el de comunicació del president, Josep Rius i Pere Martí, s'hi ha presentat la diputada Andrea Levy.

L’actual secretària primera del Congrés dels Diputats ha explicat que hauria volgut estar aquests dies al Parlament, però no ha pogut venir fins avui, atès que es troba en rehabilitació a causa d’un accident, ja que va caure a les portes del Congrés. Puigdemont s’ha interessat pel seu estat de salut.

En acabar, els dos polítics s'han acomiadat amb dos petons.