Un pla alternatiu a la Mercè. El president Carles Puigdemont viatjarà a l'Alguer aquest divendres dia 24 de setembre fins al diumenge 26 per visitar la Corona de Logu (l'assemblea de batlles i regidors independentistes de Sardenya) i reunir-se amb representants dels partits sards, a qui agrairà el seu suport al dret d'autodeterminació de Catalunya i la denúncia que han fet contra la repressió de l'estat espanyol des de l'1-O de 2017.

Abans de fer aquesta visita a la Corona de Logu, Puigdemont participarà dissabte 25 en els actes de l'Aplec Internacional 2021 de l'Adifolk: un esdeveniment que acull una àmplia diversitat de tots els àmbits de la cultura popular catalana.

L'Aplec Internacional

L'Aplec Internacional va néixer l'any 1988 amb l'objectiu de donar a conèixer arreu d'Europa la cultura popular catalana. La primera edició es va celebrar a Amsterdam sota el nom d'Aplec Internacional de la Sardana. Més tard va afegir al seu programa la Mostra de grups folklòrics fins que va passar a denominar-se amb el nom actual l'any 2012, coincidint amb el seu 25è aniversari.

Cada edició de l'Aplec Internacional acull una àmplia diversitat de tots els àmbits de la cultura popular catalana, tot i que paga la pena ressaltar que no és solament una mostra de cada disciplina, sinó que pretén barrejar el bo i el millor del que poden oferir els grups per convertir els actes en espectacles de carrer. La clau de tot plegat, segons els organitzadors, és sumar elements tradicionals per a una dimensió de tradició viva, adaptada a la modernitat i en constant evolució.

Adifolk, associació cultural

"El propòsit que ens va moure a organitzar l'Aplec Internacional va ser el de voler contribuir a la projecció del folklore en ciutats que, per afinitat cultural, històrica o social amb Catalunya, tenien molta significació", expliquen els integrants d'Adifolk a la seva web. "Si en fem balanç, podem manifestar que la tasca comuna, el suport institucional i la participació entusiasta de tants i tants catalans han fet possible aquestes trobades", afegeixen.

Per la seva banda, Adifolk és una associació declarada d'utilitat pública i formada per persones vinculades estretament al món del folklore i la cultura popular catalana. El seu objectiu és potenciar i dinamitzar la cultura popular del país i donar a conèixer a Catalunya el folklore d'altres indrets del món, mitjançant diferents intercanvis culturals.

puigdemont sardana / Junts per Catalunya

El president Carles Puigdemont balla una sardana / Junts

D'aquesta manera, "cada edició de l'Aplec Internacional confirma que es tracta d'un esdeveniment consolidat que molta gent espera". "Això ens empeny a treballar per augmentar, variar o enriquir la llista de colles actuants, perquè creiem que els grups en són els veritables protagonistes i els qui amb la seva creativitat i il·lusió fan possible aquests aplecs internacionals", conclouen.

L'Aplec Internacional l'organitza Adifolk amb el suport i la col·laboració de la Generalitat i les Diputacions de Barcelona, Tarragona, Lleida i Girona. Així, Puigdemont participarà en els seus actes el pròxim 25 de setembre. Abans, serà rebut per l'Alguer dia 24 i dia 26 es reunirà amb la Corona de Logu.

 

Imatge principal: El president Carles Puigdemont / Europa Press