L'expresident de la Generalitat i líder de Junts, Carles Puigdemont, ha reclamat lideratge per fer front a episodis de delinqüència com el tiroteig que s'ha produït aquest diumenge a Girona durant el vespre de revetlla de Sant Joan. Un incident violent al mig del carrer Acàcia, al voltant de les onze de la nit, que ha acabat amb dues persones mortes, una dona de 44 anys i un home de 48 anys, i dues persones més ferides de gravetat. Després, coneguts de les víctimes han intentat entrar per la força a l'Hospital Trueta, a on estaven tractant els ferits, i la policia ha hagut d'intervenir. Puigdemont ha afirmat aquest dilluns a través d'un missatge a 'X' que la situació viscuda "no es pot tornar a repetir" i ha subratllat que cal "protegir la majoria dels ciutadans dels crims comesos per una minoria, que en cap cas representa un col·lectiu".

En aquest sentit, Puigdemont ha celebrat la iniciativa de la vicealcaldessa i líder juntaire a l'Ajuntament de Girona, Gemma Geis, de reclamar la convocatòria urgent de la Junta Local de Seguretat per donar una resposta als fets amb "contundència i coordinació". "La inseguretat al barri de la Font de la Pólvora i la delinqüència organitzada no representen només un desafiament local; és una amenaça a tota la societat en el seu conjunt, i per això fa molt bé la Gemma Geis de reclamar decisions", ha afirmat qui va ser també alcalde de Girona abans que president en el seu missatge a xarxes.

Paral·lelament, Puigdemont ha expressat el seu suport als agents dels Mossos d'Esquadra i de la policial municipal de Girona i als treballadors i usuaris de l'Hospital Trueta de la ciutat, que ha atès els ferits en l'episodi violent que es va viure ahir a la nit. Abans, Geis havia expressat també en un missatge a xarxes socials la seva condemna als fets, el seu condol als familiars amics de les víctimes i el seu reconeixement a les autoritats policies i els serveis sanitaris que es van veure immersos en tot això. "Les escenes que hem vist a l’Hospital Trueta amenacen el conjunt dels ciutadans. Sense seguretat no hi ha llibertat", ha afirmat la líder juntaire al consistori gironí.

El Trueta recupera la normalitat

Durant aquest dilluns, l'hospital Trueta de Girona ha tornat a la normalitat, si bé els Mossos mantenen la presència policial de forma preventiva. Dues de les persones ferides en el tiroteig continuen ingressades a dins i es troben en situació estable dins la gravetat, segons informa el centre hospitalari a l'ACN. Des de les 3 h d'aquesta matinada ja s'han pogut acceptar pacients a Urgències, l'indret on la policia va haver d'actuar després que coneguts de les víctimes volguessin entrar per la força. Cap professional del centre va resultar ferit i s'ha disposat de suport psicològic per a aquells que ho necessitin. Durant els aldarulls es va establir un dispositiu per tal de derivar a l'Hospital Santa Caterina els ingressos i només atendre al Trueta els pacients amb activació de Codi d'emergències. El centre funciona amb plena normalitat i els Mossos han obert una investigació per trobar els autors.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!