El president i cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, apareix com el candidat preferit com a president després de les eleccions del 21 de desembre. Amb tot, a l'hora de les valoracions, és el vicepresident i candidat d’ERC, Oriol Junqueras, qui té millor nota, mentre que la pitjor se l'emporten Xavier García Albiol i Inés Arrimadas.

A la pregunta de qui voldrien que assumís la presidència de la Generalitat després dels comicis és Puigdemont qui obté la millor puntuació amb 28,1%. El segueix el socialista Miquel Iceta amb 15,8 i Oriol Junqueras amb 15,6. La líder de Ciutadans, Inés Arrimadas, apareix en quarta posició. El candidat de Catalunya en Comú, Xavier Domènech (6,2), el popular Xavier García Albiol (2,6) i el cupaire Carles Riera (1,5) ocupen els darrers llocs.

president

Pregunta 18: "Qui preferiria vostè que fos el/la proper/a president/a de la Generalitat després de les eleccions autonòmiques?"

Font:CIS

Pel que fa les valoracions, Junqueras apareix com el candidat més ben valorat i l’únic que aprova (5,12), seguit de Domènech (4,79) i Puigdemont (4,76). Iceta (4,30), Riera (3,92), Arrimadas (2,99) i Albiol (1,83) tanquen aquesta classificació.

valoració

Valoració dels candidats

Fonts:CIS