El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha apostat aquest dilluns per la "persistència" per aconseguir tot el que el poble de Catalunya s'ha proposat, en al·lusió al referèndum, ja que, segons ell, persistir els apropa a l'ideal de justícia.

"És més fàcil assolir l'ideal de justícia si persistim, que no la idea de renúncia o resignació", ha dit en l'acte de presa de possessió del director del Gabinet Jurídic de la Generalitat, Francesc Esteve, i de la jurista Maria Mercè Darnaculleta com a membres de la Comissió Jurídica Assessora.

"Tot el que venja de la convicció, el compromís i la persistència ens apropa més a la justícia que la idea de renúncia o resignació, que és el que alguns voldrien, però, lamentablement per a ells, en aquest context, en aquest país, no els donarem cap tipus d'oportunitat ni possibilitat", ha argumentat.

En el seu discurs també ha fet al·lusió al 30 aniversari de l'atemptat d'ETA a Hipercor, a Barcelona, i ha considerat que "si no fos per la persistència de moltes persones, també anònimes, aquest combat no s'hagués guanyat. Avui estem més a prop de l'ideal de justícia davant de qui intenta laminar la justícia perquè hem persistit".

"En uns anys direm el mateix: hem aconseguit tot el que el poble de Catalunya es va proposar perquè persistim i perquè no ens resignem i perquè no renunciem", ha afegit a continuació.

Puigdemont ha felicitat pel seu treball a la Comissió Jurídica Assessora, que segons ell actua com un Consell d'Estat i s'allunya de les pràctiques viciades i intervencionistes que hi ha "en altres tradicions" i s'apropa a les tradicions europees.

Ha defensat que "no hi ha estat de dret sense estat de drets", i ha citat el dret a la vida, a l'habitatge, a la salut, a l'educació, la llibertat d'expressió, i de pobles a decidir el seu futur, la qual cosa considera un conjunt de drets irrenunciables per a una comunitat que vulgui considerar-se comunitat d'un estat de dret.