El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha manifestat en una entrevista al Punt Avui, que publicarà demà i s'emetrà a la seva televisió a les 19 hores, que "no seria cap tragèdia la repetició de les eleccions", tot i que això no és una prioritat i no la desitja ningú.

"Si això passés seria perquè l’Estat espanyol no ha acceptat el resultat del 21 de desembre", apunta. "Aquesta és l’enorme irresponsabilitat del govern espanyol".

Puigdemont també considera que un magistrat no pot decidir qui ha de ser elegit president de la Generalitat, sinó que això ho ha de fer el Parlament de Catalunya. També recorda que així ho han decidit els catalans i ho estableix la mateixa Constitució. “Què s’ha cregut!”, exclama.

Pel que fa a l’exconseller Santi Vila, Puigdemont creu que només coneix una part de la història. “És lògic perquè no estava en el nucli dur de les decisions del Govern”, diu. Reconeix certa decepció personal amb Vila però assegura que l’amistat està per damunt de les discrepàncies i troba injust que se li pengi una llufa més grossa “que d’altres que han fet declaracions més contradictòries”.

Sobre el paper de la monarquia es mostra igualment taxatiu perquè troba que “quan un cap d’Estat negligeix la seva funció d’àrbitre i es posiciona en la dialèctica política ho hem d’assenyalar”. Amb el discurs televisat que va fer, considera que el Rei va perdre Catalunya i dubta que mai més sigui benvingut.