El diari La Razón ha tornat a carregar contra el Govern, aquest cop utilitzant els menors a la mateixa portada. El diari de Planeta assegura que "Puigdemont utilitzarà els nens com a escuts humans als col·legis" a portada, acompanyat d'un text que explica que algunes associacions de pares i mares estan preparant activitats a les escoles per a esquivar el requeriment de la Fiscalia d'impedir la utilització dels locals pel referèndum de l'1 d'octubre.

El titular de portada és un avanç del que es pot trobar a l'editorial del diari, que relaciona aquestes activitats i les darreres decisions del Govern amb règims dictatorials del segle XX a Europa. "La instrumentalització dels menors ha estat un denominador comú en els règims autoritaris", s'exposa. El diari assegura que una part de la societat catalana pateix una "patologia" que es basa en "l'adoctrinament dels nens" i alerta també de la "depravació moral de l'independentisme". El diari conservador demana que tot plegat "no quedi impune".

La portada de La Razón va en la mateixa línia que la publicada ahir pel diari ABC, que apuntava a una persecució de l'unionisme i a una manipulació de joves. En una portada titulada amb un contundent: "Testimonis de manipulació", el diari de Vocento recollia declaracions de certs estudiants i professors a Catalunya amb un clar objectiu de deslegitimar el sistema d'ensenyament a Catalunya.