Carles Puigdemont acostuma a utilitzar les seves xarxes per enviar missatges contundents davant l'actualitat política i avui no s'ha pogut estar de comentar el fet que el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, s'hagi negat a donar més explicacions sobre la tragèdia a la tanca de Melilla, on van morir desenes de persones que intentaven entrar a l'Estat. Aquesta negativa de Marlaska només fa créixer la sospita, mentre l'oposició li reclama la dimissió i els seus socis de govern, Unidas Podemos, demanen que almenys accepti una comissió d'investigació sobre aquests fets tràgics i que van colpir la societat espanyola per la duresa de les seves imatges. Per això, el president Puigdemont ha lamentat aquest fet, que s'afegeix a una llista inacabable de temes sobre els quals Espanya opta pel silenci posant-se en evidència i esdevenint un exemple per un país més que problemàtic.

 

Piulada Carles Puigemont
Piulada Carles Puigemont

 

"Espanya es nega a enviar informació sobre Pegasus, es nega a enviar la llista amb els noms dels diputats electes, ara es nega a donar explicacions d’un crim vergonyós… D’aquí a uns mesos, Espanya assumirà la Presidència del Consell de la Unió Europa. Tot un exemple per a Polònia", ha escrit el president en un missatge a Twitter que ja ha estat repiulat per desenes de persones que concorden amb la visió de Carles Puigdemont. En ell, repassa també el fet que Espanya és un dels països que menys informació sobre l'espionatge amb Pegasus va aportar al comitè que investiga els fets, tal com va lamentar l'autora d'un informe molt dur contra el govern espanyol, que queda directament assenyalat com a culpable de l'espionatge, i, a més, un dels primers Estats a comprar aquest programari de l'empresa d'Israel, NSO. L'informe és demolidor contra l'Estat i va arribar després d'unes crítiques molt dures de Carles Pugidemont a la Comissió Europea, especialment a la seva presidenta Ursula von der Leyen, per la seva passivitat i silenci davant l'espionatge a l'independentisme. 

Passa endavant del Parlament contra Pegasus 

Mentre Carles Puigdemont escrivia aquesta piulada, el Parlament de Catalunya ha engegat una nova estratègia per tal que l'escàndol de ciberespionatge més gran que ha afectat Europa amb una seixantena d'independentistes com a víctimes. ERC, Junts per Catalunya, la CUP i els comuns han presentat una proposta de resolució a la cambra catalana amb els acords que pretenen elevar al Parlament Europeu. Entre aquests punts destaca el fet que el Parlament vol que l'Eurocambra aprovi una iniciativa per sol·licitar a la Comissió Europea (òrgan competencial) que impulsi la prohibició "total i immediata" de l'ús del sistema Pegasus i de qualsevol altre similar a la Unió Europea. Per fer-ho, la cambra catalana s'acull a l'article 203 del reglament, que permet als diputats promoure una iniciativa relacionada amb una matèria inclosa en l'àmbit de les competències de la Unió Europea.