El president, Carles Puigdemont, participarà diumenge en un debat sobre la independència de Catalunya en el Festival de Cinema i el Fòrum Internacional sobre els Drets Humans (FIFDH) de Ginebra, ha anunciat avui l'organització.

La presència a la ciutat suïssa de Puigdemont, que està exiliat a Brussel·les, s'explica, segons ha dit el FIFDH en un comunicat, per la projecció en la clausura del festival de cinema de la pel·lícula Catalunya: Espanya a prop d'una crisi de nervis, de Sylvain Louvet, Gary Grabli i Julie Peyrard. Després del film, que es projectarà a les 18.00 hores, se celebrarà un debat sobre la qüestió de l'autodeterminació a Catalunya, ha explicat l'organització.

 El Nacional ja va avançar fa uns mesos que aquesta projecció, produïda per l'Agència Capa, estaria present al festival i introduiria el debat posterior. 

Expresidenta suïssa

En el debat participarà a més l'expresidenta de torn de Suïssa el 2011 i exministra d'Afers Estrangers de la Confederació Helvètica, Micheline Calmy Rey, entre d'altres personalitats que encara no han estat anunciades per l'organització.

El FIFDH organitzarà a més una roda de premsa aprofitant la presència de Puigdemont a Ginebra, ciutat on també s'ha establert l'exdiputada de la CUP Anna Gabriel, també citada per la justícia espanyola.

Des que es va establir a Brussel·les, Puigdemont només ha sortit una vegada de Bèlgica, per anar a la capital danesa, Copenhaguen, on va oferir una conferència a la universitat i va participar en un debat el 22 de gener.