El president Carles Puigdemont ha exigit "l'alliberament immediat" dels presos polítics de l'1-O, un cop la justícia alemanya ha comunicat que troba "inadmissible" la seva extradició pel delicte de rebel·lió. "Ja n'hi ha prou d'aquest abús de la justícia. Sense justícia no hi pot haver-hi democràcia, no hi pot haver-hi llibertat. I això és el que ens ha portat fins aquí la conquesta de la democràcia i de la llibertat", adverteix en un vídeo que ha difós a través de les xarxes.

Puigdemont considera que cada minuts que els presos acusats de rebel·lió segueixin a la presó serà "un minuts d'injustícia i de vergonya". El president es pregunta si la justícia europea, com ha fet la belga i l'alemanya i preveu que farà l'escocesa i la suïssa, no ha veu per enlloc el delicte de rebel·lió "per què caram la justícia espanyola continua tenint gent a la presó per un delicte inexistent".

Ha agraït el suport rebut per l'independentisme per poder seguir durant aquests "llargs vuit mesos". "Gràcies a vosaltres hem pogut arribar fins aquí i anirem molt més lluny, que és la llibertat de Catalunya. És el que vam votar l'1-O, el que vam decidir el 27-O al Parlament i el que vam ratificar el 21-D en unes eleccions molt difícils. Per tant, no defallim, mantinguem-nos units democràticament, en pau, de manera convivencial, perquè encara ens queda un camí per recórrer, però sens dubte hi arribarem", conclou.