El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha qualificat la retirada d'estelades a l'entrada de l'estadi Vicente Calderón de "fet gravíssim" i ha demanat a la Fiscalia que actuï. "No només contravé la llibertat d'expressió i per tant contravé la democràcia, si no que fa una cosa pitjor".

Puigdemont ha posat damunt la taula durant el descans de la final de la Copa del Rei entre Barça i Alabès a TV3 que "tots aquells que ens diuen que hem de complir les lleis i les sentències, resulta que hi ha una sentència clara que diu que es poden portar estelades als camps de futbol".

També s'ha qüestionat si "estem davant d'una policia i un Estat que no compleix les lleis i les sentències" perquè "si fos així, demano, o exigeixo, que la fiscalia actuï. Vulnerar les lleis ens han dit que era molt gros", ha continuat el president de la Generalitat, que ha recordat que "hi ha gent que ha estat inhabilitada per complir el mandat popular de posar urnes".

"Si hi ha estaments de l'estat espanyol que estan violant sentència judicials que impedeix la llibertat d'expressió, això ha de ser contestat pels qui teòricament són els guardians d'aquest estat democràtic", ha finalitzat Puigdemont, que finalitzat el partit ha felicitat el Barça per la seva 29a Copa del Rei. "El Barça, brillant i merescut guanyador de la Copa del Rei", ha piulat el president català.