Sorpresa al nou programa de televisió de l'ex-primer ministre escocès i ara presentador Alex Salmond Russia Today. A la primera emissió d'aquest dijous ha aparegut el president Carles Puigdemont, que ha estat el convidat estrella del nou projecte de l'exlíder de l'SNP.

En una llarga entrevista, el president Carles Puigdemont s'ha mostrat convençut que el sobiranisme tornarà a guanyar a les urnes a les eleccions del 21-D i que la via independentista es mantindrà després dels comicis. "Hem de tenir confiança i fortalesa perquè guanyarem", ha assegurat el president. "Ens en sortirem. Finalment, la democràcia prevaldrà", ha exposat Puigdemont.

A l'entrevista de Salmond a Puigdemont, que s'ha emès avui a través de la televisió internacional russa, el president s'ha dirigit al govern espanyol i al seu president, Mariano Rajoy, per exigir-li que respecti els resultats del 21-D. D'altra banda, també ha tornat a fer una crida als governs europeus perquè ajudin a fer prevaldre la democràcia a Catalunya. 
 
El president també ha comentat de nou la violència policial de la jornada de l'1-O. "Va ser un dia tràgic perquè vaig veure la violència davant la meva cara, al col·legi, a la meva ciutat natal".

Salmond, de primer ministre a comediant

Alex Salmond, ex-primer ministre d'Escòcia i un dels principals defensors la independència d'Escòcia, ha llançat un nou programa televisiu a Russia Today.

D'aquesta manera, qui va portar les regnes d'Escòcia durant set anys ara s'obre a la faceta de presentador i comediant.