El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha seguit la nit electoral des de Brussel·les, on ha comparegut per celebrar el resultat obtingut per les candidatures independentistes. Puigdemont ha sintetitzat que l'opció independentista "elecció rere elecció, es va fent més forta", mentre Espanya és cada vegada "més inestable i més d'ultradreta.

Davant d'aquesta situació, ha preguntat al líder del PSOE, Pedro Sánchez: "¿Pensen escoltar o pensen continuar girant cap a la ultradreta i el totalitarisme, les actituds que amenacen la democràcia dels europeus, les actituds autoritàries?".

Puigdemont nit electoral Brussel·les 10-N

Puigdemont ha subratllat durant la seva breu compareixença que "el vot a favor de la independència ha guanyat les eleccions a Catalunya", que l'independentisme ha sumat en diputats i ha crescut en percentatge, la qual cosa fa que ja hi hagi "més vots a favor de la independència que vots en contra". "Continuem sumant fortalesa en cada elecció", ha assegurat.

Ha contrastat aquesta situació amb el fet que avui Espanya "continua sumant inestabilitat, hi ha avui més divisió que abans de les eleccions i gira més a la ultradreta que mai". "Gràcies a Pedro Sánchez i al PSOE, avui el Sud d'Europa és més inestable políticament i més d'ultradreta", ha advertit, la qual cosa és "una molt mala notícia per a Europa".