La campanya de Junts per Catalunya ha viscut aquesta nit un míting especial a Parets del Vallès, la ciutat d'un dels seus candidats, el conseller Jordi Turull. Allà el cap de llista de Junts per Catalunya, Carles Puigdemont, ha cridat a votar "amb criteris d'estat independent" mentre d'altres votaran amb "criteri de província".

Segons Puigdemont, la tria el 21-D és entre els que volen consolidar Catalunya com a nació en el concert de les nacions independents, i aquells que la volen com a província, amb polítics provincians i polítiques provincianes que van a demanar permís a la metròpoli. "Aquella gent que des de dins de les nostres institucions, quan Rajoy truqui a la porta —o Soraya Sáenz de Santamaría o el ministre Zoido—, el que faran serà obrir i ni tan sols preguntar què vénen a fer, sinó amb actitud resignada, actitud catifa, dir «mirin de no fer massa mal, que no fos que la gent se'ns enfadés gaire», però passin, que això és casa seva", ha ironitzat.

De fet, el candidat, en línia amb el discurs que està adoptant la seva campanya, ha situat el PSC com a exemple d'aquesta política més provinciana davant Rajoy. "Què farà el senyor Iceta quan hi hagi un conflicte entre el govern espanyol i Catalunya? Doncs exactament el mateix que ha fet Àngel Ros: per un costat aprova el 155 i per l'altre es lamenta que s'enduguin les obres d'art de Sixena", ha explicat.

Puigdemont ha assegurat que JuntsxCat pot contemplar els comicis amb optimisme, atès que s'ha situat com el "discurs més eloqüent", aquell en què s'emmiralla "la gent de l'1-O", enfront de candidatures que el que fan és "obrir la porta al fet que el 155 duri quatre anys".

"Les coses ens van bé i ens aniran millor el 21-D, que és el mal de panxa que tindran alguns de la Moncloa, i potser també per la tribuna del Bernabeu i algunes d'aquestes empreses que han fet molta via de canviar la seu social, i segurament si avui ho haguessin de fer, s'ho pensarien dues vegades", ha assegurat.

De fet, segons Puigdemont, en cada cita a les urnes l'independentisme ha estat cada cop més fort i amb aquest ritme és "imparable". "L'única manera que han trobat, i segur que no serà suficient, és intentar aturar la democràcia", ha assegurat.

Abans del president, ha estat el conseller Turull qui ha protagonitzat el que ha descrit com el seu míting més difícil de tota la campanya, a la seva ciutat, on ha volgut agrair el suport que ha rebut la seva família durant els 32 dies que ha estat a la presó.

El candidat, que ha hagut d'interrompre el discurs per l'emoció, ha fet pujar, abans de començar la seva intervenció, l'esposa de Jordi Sànchez, que era al teatre de Parets (on es feia l'acte) per fer-li una abraçada i donar-li una rosa groga que li han regalat.

Turull ha assegurar que les eleccions del 21-D no són una qüestió de partits ni unes eleccions normals, sinó que han de servir per "retornar les coses al seu lloc", és a dir, Puigdemont al Palau de la Generalitat. Segons el candidat, la diferència entre els partits que han votat el 155 i els que no, és que els primers no són demòcrates i els altres, sí.