El president a l'exili Carles Puigdemont, acompanyat dels seus advocats, compareix aquest matí, voluntàriament, davant les autoritats belgues, en relació a tercera euroordre dictada pel Tribunal Suprem.

Com ja va passar amb la primera euroordre, Puigdemont està a les oficines de la fiscalia, i es preveu que les autoritats decideixin si queda en llibertat mentre es resol l'ordre d'extradició i amb quines mesures cautelars.

Puigdemont ha rebut la notificació de l'euroordre i s'ha oposat formalment a la seva entrega a Espanya. L'any 2017, Bèlgica va decretar llibertat amb l'obligació de no sortir del país, tenir una residència fixa i presentar-se davant de les autoritats cada cop que se li requerís.

El magistrat de la sala penal del Suprem Pablo Llarena va activar dilluns passat, un cop es va fer pública la sentència del judici al procés, una nova euroordre contra Puigdemont i va posar en marxa una ordre de detenció internacional.

"Com ha fet sempre"

L'advocat de Puigdemont, Gonzalo Boye, ha explicat que el president a l'exili és ara davant les autoritats judicials per posar-se a disposició de la justícia belga “com ha fet sempre”. Boye, en declaracions a Els Matins de Catalunya Ràdio, ha explicat que en les properes hores es resoldrà si s'admet a tràmit l''euroorden o no. Ha afegit que segueix havent-hi un problema amb la traducció de l’euroordre

La fiscalia de Brussel·les va reclamar dimarts a Espanya que tradueixi l'euroordre emesa contra Puigdemont a una de les seves tres llengües oficials –francès, neerlandès o alemany- o a l'anglès abans d'analitzar el cas.
Seguirà ampliació