El president Carles Puigdemont ha convidat aquest divendres a associar-se a la Crida Nacional per la República per créixer i perseguir "fins al final la unitat política" que es necessita per afrontar els futurs reptes que es plantejaran, més enllà del cicle electoral que s'acosta.

"Ara toca fer un salt més, toca créixer en nombre d'associats. En els pròxims temps que vindran no només hi haurà un cicle electoral que plantejarà reptes de país que hem de saber respondre bé, sinó que la situació política en general demanarà la màxima unitat", ha recalcat en un missatge publicat al canal de Youtube de la Crida Nacional.

Segons Puigdemont, des del naixement de la Crida ha encoratjat el debat de la necessitat de la unitat, i ha advertit que no pararan d'insistir-hi perquè el seu propòsit és "traslladar a la política l'esperit d'unitat que hi ha en la societat catalana quan es parla de la llibertat de Catalunya".

"La idea d'anar junts des de la nostra diversitat d'opinions, de criteris i de vegades de prioritats és la que ens ha fet forts en un àmbit, i creiem necessari traslladar-lo a la política", ha afirmat Puigdemont, que és un dels fundadors del moviment.

També ha defensat que el clamor del referèndum de l'1 d'octubre ha permès afrontar grans dificultats, "algunes de molt dures, i el judici particularment".