El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha aplaudit el pacte independentista que Guanyem, Junts i ERC han fet a Girona, la ciutat de la qual va ser alcalde. "L'octubrisme no és un, dos o tres partits. És una manera d'entendre com s'ha de servir la gent, la ciutat i el país, i aquest és el compromís que s'ha reforçat a Girona. Gràcies per haver-hi posat esforç i tossuderia, Gemma Geis. Felicitats per l'acord, Junts, Guanyem i ERC", ha indicat Puigdemont.

El president ha mencionat un tuit de Gemma Geis, on l'exconsellera es felicitava per l'acord. "Girona tindrà un govern independentista, fort, rigorós i ampli. El pacte que hem signat amb Guanyem i ERC és un pacte de ciutat, amb projectes de mirada renovada i pensats per treballar amb generositat, fiabilitat i millorar la vida dels gironins i gironines", ha indicat.

El nou organigrama de govern a l'Ajuntament de Girona s'estructurarà en àrees compartides, on hi tindran presència regidors de les tres formacions. "Teníem clar que l'organigrama ha de ser transversal i compartit, per treballar colze a colze i amb espais combinats, que era el que ens demanava la ciutat de Girona", ha dit el futur alcalde Lluc Salellas (Guanyem). L'acord a tres bandes estructura el govern en set àrees. La primera és la d'Alcaldia i Presidència, que ostentarà Salellas. I per a cadascuna de les altres sis, es creen noves tinències d'alcaldia, que es reparteixen entre les tres forces seguint "el principi de proporcionalitat amb els resultats electorals".

Regidoria de Llengua Catalana

De l'àrea d'Alcaldia en penjarà una nova regidoria, la de Llengua Catalana, que portarà la periodista Núria Riquelme (Junts). "En un moment en què hi ha un clar atac cap al català, havíem de donar un missatge a favor de la defensa de la llengua; és un tema estratègic, de ciutat i de país, i volíem donar-li encara més força creant la regidoria", ha subratllat Salellas.

Gemma Geis, com a vicealcaldessa i primera tinenta d'alcaldia, tutelarà l'Àrea de Promoció Econòmica. D'aquí en pengen els projectes de ciutat connectada i universitària, el comerç o el turisme. Dins l'àrea, la republicana Raquel Robert serà la regidora de Treball. Quim Ayats (ERC) portarà l'Àrea de Cultura, Esports i Educació. El regidor d'Esports i de Joventut serà Àdam Bertran (ERC) i la d'Educació, Queralt Vila (Guanyem). La número 2 de Guanyem, Cristina Andreu, s'encarregarà de l'Àrea de Transició Econòmica i Transformació Urbana. Portarà, entre d'altres, habitatge, mobilitat sostenible o brigades. Dins de l'àrea, el regidor d'Acció Climàtica serà Sergi Cot (Guanyem) i el d'Urbanisme i Proximitat, Lluís Martí (Junts).

El número 2 de Junts, Xavier Aldeguer, estarà al capdavant de l'Àrea de Talent, Innovació, Salut i Comunitat. Aquí, s'hi inclou, entre d'altres, el futur campus biomèdic. Sota el seu paraigua s'hi aixoplugaran les regidories de Ciutat Que Cuida, que recaurà en Gemma Martínez (Guanyem) i la de Benestar Emocional, que portarà Sílvia Bosch (Junts). L'Àrea de Gestió de Recursos i Atenció a la Ciutadania tindrà al capdavant Sergi Font (Guanyem). D'aquí en penjaran les regidories d'Hisenda, que serà per a Sílvia Aliu (Guanyem) i la de Contractació i Patrimoni, que portarà Maria Àngels Planas (Junts). Per últim, Núria Riquelme estarà també al capdavant de l'Àrea de Servei a les Persones i Convivència, que tindrà les regidories d'Igualtat i Justícia Social, amb Amy Sabaly (Guanyem) i la de Convivència i Seguretat, amb Sílvia Aliu (Guanyem).