El president a l'exili, Carles Puigdemont, ha criticat la forma d'actuar dels polítics "colpistes" responsables d'aplicar l'article 155 i els ha acusat de confondre l'estat de dret amb un interruptor que es pot encendre i apagar. "Els colpistes del 155 pensen que l'estat de dret és un interruptor", ha dit irònicament després que avui el govern espanyol ha anunciat el manteniment de la intervenció amb el suport del PSOE i de Cs.

En la seva piulada Puigdemont ha adjuntat un escrit de Joan Queralt en el qual mostra la crítica per part de juristes catalans per l'impediment de nomenar els consellers restituïts i mantenir el 155. Aquest comunicat ha rebut el suport de desenes de juristes i vuit entitats que apunten que Rajoy se salta lleis fonamentals en emprendre aquesta acció.

A més, Puigdemont ha fet un fil de Twitter sobre "el radicalisme de Cs, del seguidisme del PSOE a la deriva autoritària del PP i del desacomplexament del nacionalfalangisme que impulsa Rivera". Aquest anàlisi l'ha suportat amb unes dades que ha anat enllaçant.

El president en l'exili recupera "un dels documents de la cimera de Davos", on se celebra anualment el Fòrum Econòmic Mundial, que apunta que "el 40% dels espanyols creuen que tenir un líder fort que no s'hagi de preocupar pel Parlament i les eleccions és una bona manera de governar el país". 

Aquest estudi analitza 30 països, 6 dels quals de la UE. A més a més, afegeix que "l'Estat espanyol és el segon de la UE, després de Romania, en nombre de ciutadans que comparteixen aquesta idea de líder fort" en una comparació de dades sobre els períodes compresos entre els anys 1995-1997 i 2010-2014.

Carles Puigdemont també analitza la situació d'Espanya en comparació amb altres països com Turquia, i afirmant que la distància és ara només de 10 punts. "El nombre d'espanyols que estan d'acord amb el “líder fort” és superior al que hi havia a Turquia en el període 1995-1997, i és a només 10 punts de la Turquia d'Erdogan d'avui. L'últim país de la llista és Alemanya, amb un 20%", ha explicat.

Complementant aquesta informació, Puigdemont mostra un gràfic en el qual s'aprecia que entre els anys 2004 i 2016 la llibertat ha patit un declivi arreu del món. "A Espanya, el nombre de partidaris d'un 'líder fort' ha augmentat significativament i s'emmarca en un declivi de la llibertat arreu del món en el període del 2004 al 2016. El terreny adobat per a demagogs i autòcrates", afegeix en el tuit.

Per últim, Puigdemont acaba el fil acusant a Rivera d'"explotar aquest desig de cabdillisme ressuscitant els vells paràmetres polítics de la Falange". El president a l'exili contrasta els valors del líder de Ciutadans amb els que ha de tenir un "líder democràtic", que "treballa per barrar pas al feixisme".