Els consellers Lluís Puig i Clara Ponsatí renunciaran demà a la seva acta de diputat, segons ha anunciat Junts per Catalunya. L'objectiu de la renúncia és garantir la majoria parlamentària per permetre dimarts la investidura de Carles Puigdemont.

Puig i Ponsatí renunciaran a l'acta que van obtenir dins la llista de Junts per Catalunya, i fonts d'aquesta formació han indicat que això respon "a l'objectiu d'assegurar la majoria independentista parlamentària". "No és en cap cas la renúncia al projecte de Junts per Catalunya ni tampoc de l'acció política". Els dos diputats seran rellevats per Sawla El Garbhi, de la llista de Barcelona, i Ferran Roquer, de la llista de Girona.

Un altre cas és el de Meritxell Serret. Es va presentar a la llista d'ERC, però el partit no ha confirmat la renúncia. Davant aquest fet, Puig ha demanat disculpes per la seva "incontinència verbo-tuitera" i per haver citat el seu nom. "No tinc dret a parlar en nom d'altres grups parlamentaris", ha afegit.

Amb aquestes renúncies els independentistes s'acosten als 68 escons, que representen la majoria absoluta, ja que els diputats presos —Oriol Junqueras i Jordi Sànchez— podran delegar el vot. Però encara farà falta la renúncia d'almenys un dels dos exiliats republicans, o Serret o Antoni Comín.

El nou diputat Roquer ha indicat a Twitter que assumeix l'acta emocionat i indignat per les circumstàncies.