La portaveu adjunta del PP al Congrés, Cayetana Álvarez de Toledo, ha demanat aquest dilluns “sancions personals” contra els alcaldes que es neguin a fer que la bandera d'Espanya onegi als seus consistoris: “No hi ha res com la responsabilitat individual”, ha afirmat. En un acte a Barcelona amb el president d'Impuls Ciutadà, José Domingo, i el líder del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Daniel Sirera, Álvarez de Toledo ha anunciat que presentaran aquesta setmana una proposició no de llei al Congrés per instar el govern central a “vetllar pel compliment de legislació sobre banderes i símbols nacionals”.

La portaveu adjunta del PP ha subratllat que el govern central ha d'aplicar “totes les mesures sancionadores oportunes contra aquelles administracions públiques que incompleixin la llei”, fins i tot amb la imposició de sancions personals que vagin directament contra els alcaldes. “Els ajuntaments hauran de pagar, i hauran de pagar els alcaldes”, ha subratllat la diputada popular, que ha afegit que, si aquesta mesura arriba a aprovar-se, els que ara desobeeixen la llei “s'ho hauran de pensar molt seriosament”, perquè “no hi ha res com la responsabilitat individual”. Álvarez de Toledo ha manifestat que allò que està en joc “no és simplement un símbol”, sinó “el principi de l'estat de dret, la primacia de la llei”.

En 777 municipis no hi ha la bandera

Per la seva banda, Domingo, que ha explicat que la seva organització ha estudiat amb deteniment si els ajuntaments catalans compleixen amb la llei de banderes, ha denunciat que a 777 municipis de Catalunya la bandera espanyola és absent, davant de 170 que sí que la mantenen hissada. Després de recordar que a les dependències de la Generalitat no hi ha cap bandera espanyola col·locada en el seu interior, ha subratllat que demanaran per la via judicial que també estigui present dins la seu del govern català. De fet, ha explicat que un excapità general de l'exèrcit li va regalar el 1985 al president Jordi Pujol una bandera d'Espanya, amb l'objectiu que “la col·loqués al costat de la 'senyera' a les dependències del Palau de la Generalitat”. 

Cayetana Álvarez de Toledo ha remarcat que les europees del 9-J són “crucials” per posar pressió sobre els socialistes perquè convoquin eleccions generals a Espanya. “Necessitem derrotar el PSOE de manera contundent perquè no hi hagi més opció que la seva extinció o refundació”, ha assegurat la líder del PP en un col·loqui organitzat a Barcelona amb el president dels populars a l'Ajuntament, Dani Sirera. La diputada, que ha substituït a última hora el portaveu al Congrés, Miguel Tellado, ha acusat Pedro Sánchez d'impulsar el seu propi “procés” per anar d'una “democràcia plena a una de fallida”.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!