Jordi Sànchez, Jordi Cuixart, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Josep Rull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Carme Forcadell i Dolors Bassa rebran avui, dia de Nadal, felicitacions molt especials. Els seus familiars, amics i una seixantena de personalitats els desitjaran un bon Nadal a través d’un programa especial de ràdio, Nadal a la presó.

El programa Nadal a la presó s’emetrà per emissores pròximes a les presons de Lledoners (Sant Joan de Vilatorrada), Puig de les Basses (Figueres) i Mas d’Enric (El Catllar), i d’arreu del país el dia de Nadal de 13.45 a 21 hores, coincidint amb l'horari que els presos són a la cel·la. Per a Lledoners i l’Hospital de Terrassa hi haurà també una reemissió el dia de Sant Esteve a les 9.30.

L’objectiu de la iniciativa és acompanyar els presos en una data tant assenyalada, en la qual no podran ser amb les seves famílies. És el segon Nadal a la presó de Sànchez, Cuixart, Junqueras i Forn, i el primer de Forcadell, Bassa, Turull i Rull.

Nadal a la presó

Un grup de professionals del món de la ràdio voluntaris estan darrera la iniciativa. Hi participen una vintena de familiars i amics dels presos, que expliquen com acostumen a celebrar les festes de Nadal a casa.

També s'inclou la felicitació d’una seixantena de personalitats dels àmbits de la cultura, la ciència, la comunicació, l’esport i la religió. Entre d’altres, hi participen Pep Guardiola, Xavi Hernàndez, Txarango, Ada Parellada, Bonaventura Clotet i Montserrat Carulla.

El programa començarà amb les felicitacions de Nadal de figures destacades de la ràdio com són Jordi Basté, Mònica Terribas, Carles Francino, Albert Om, Josep Cuní i Neus Bonet. I tindrà un final còmic a càrrec dels equips del Versió RAC1, l’APM, La competència i en Peyu. També hi sonaran cançons que han seleccionat les famílies dels presos i s’hi sentiran felicitacions de les persones que es concentren cada setmana davant de les tres presons.

Els últims dies s’ha avançat l’àudio d’algunes de les felicitacions i altres continguts del programa a través dels comptes de Twitter i Facebook. Aquests són alguns dels avançaments en què parlen familiars i amics dels presos: