L'historiador britànic Paul Preston ha proposat que les restes de Francisco Franco siguin dipositades al mar després que el Congrés dels Diputats hagi aprovat l'exhumació del dictador del Valle de los Caídos.

Segons Preston, "com que qualsevol tomba dins d'Espanya podria substituir el Valle de los Caídos com a lloc de peregrinació per als seus adeptes, un enterrament al mar podria ser una solució".

L'hispanista recorda que Franco "de jove va voler ser mariner, però la seva ambició va ser frustrada pel tancament de l'acadèmia naval com a conseqüència de la derrota militar de 1898, en la qual Espanya va perdre les seves últimes colònies: Cuba i Filipines. El fracàs d'incorporar-se a la Marina li va pesar molt". 

L'historiador especialitzat en Franco també apunta al fet que "durant la Guerra Civil, quan era a Salamanca, la millor forma d'agradar-li era canviar la conversa cap a temes navals". Finalment, conclou que "ja com a caudillo, va passar tot el temps que va poder sobre el seu iot Azor, vestia uniforme d'almirall i preferia arribar a les ciutats costaneres amb un vaixell de guerra".

Paul Preston ocupa una càtedra d'Història a la London School of Economics i és un dels principals hispanistes del Regne Unit. És autor de diversos llibres, entre ells Franco, Caudillo de España (1993), La Guerra Civil espanyola (1986) i Joan Carles: el rei d'un poble (2011). La seva obra i la seva tasca docent li han valgut la concessió de diverses distincions, com l'Orde de Mèrit Civil i la gran creu de l'Orde d'Isabel la Catòlica.