La Fiscalia ha demanat tres anys de presó per al líder d'Alianza Nacional, Pedro Pablo Peña, i per a l'encara cap nacional de La Falange (FE), Manuel Andrino, per incitar a l'odi durant els seus discursos en una manifestació ultradretana el 12 d'octubre de 2013 a Barcelona.

En el seu escrit d'acusació, el fiscal per a delictes d'odi i discriminació acusa els dos polítics -ambdós amb antecedents penals- d'un delicte comès en ocasió de l'exercici de Drets Fonamentals i Llibertats Públiques, pel qual també demana d'imposar-los una multa de 3.600 euros a cada un.

Els fets van succeir en la marxa alternativa ultradretana que cada 12 d'octubre es convoca a Barcelona i que sol començar a la plaça Espanya i acabar a Montjuïc.

Convocats per les formacions ultradretanes Democracia Nacional, FE i Alianza Nacional i altres associacions, a partir de les 11 es van anar concentrant uns 150 manifestants a la plaça Espanya.

Van començar a desfilar cap a Montjuïc, durant una marxa en la qual els manifestants van anar cantant i cridant consignes com 'Artur Mas, a la cámara de gas'; 'Nos vamos a cargar a la puta de Artur Mas', 'La inmigración destruye la nación', y 'Periodistas, terroristas', entre d'altres.

Simbologia nazi

Els manifestants van exhibir tota mena de banderes i simbologia vinculades a l'extrema dreta i al nazisme com creus cèltiques, banderes espanyoles franquistes o banderes amb la creu de la Borgonya.

En arribar a la plaça Sant Jordi de Montjuïc, Pedro Pablo Peña i Manuel Andrino van pronunciar davant d'uns 500 assistents uns discursos hostils contra independentistes, anarquistes i 'okupes', que consideren enemics.

Peña va dir, entre altres coses, que "no hi Haurà secessió de Catalunya si no és a base de molta sang", i Andrino va assegurar que estan disposats "a matar per Espanya" en defensa del que considera la seva sagrada unitat.

Antecedents penals

Pedro Pablo Peña -que en el seu compte de Twitter es defineix com a militant d'Alianza Nacional, nacionalista i hitlerià- va ser condemnat el 2006 per l'Audiència de Madrid a tres anys i mig de presó per tinença d'explosius.

Andrino, per la seva part, va ser condemnat en sentència ferma el gener d'aquest any, també per l'Audiència de Madrid, per un delicte de desordres públics i danys amb agreujant de discriminació ideològica.