L'aturada general i les massives concentracions que s'han dut a terme aquest dimarts arreu del país, com a protesta per la repressió policial contra l'1 d'octubre, han arribat a la premsa internacional. Els principals mitjans francesos i britànics ja s'han fet ressò de la protesta catalana i han recordat la violència policial que els cossos de l'Estat van exercir per reprimir el referèndum

Un d'aquests mitjans és el francès Le Monde, que es fa ressò de les principals consignes cridades durant les marxes que s'ha realitzat durant tota la jornada: "els carrers serà sempre nostres" o "fora les forces d'ocupació". El diari francès remarca que els catalans s'han manifestat de "forma tranquil·la però decidida" i entrevista diversos manifestants per exposar les seves raons per l'aturada general.

La BBC, en canvi, fa una explicació més freda de l'aturada. La cadena explica que milers de catalans s'han manifestat contra l'actuació policial, que s'han bloquejat les principals vies catalanes, causant importants problemes de trànsit, i que en el cas del transport públic s'han fet uns serveis mínims molt reduïts, en el cas del metro fins i tot nuls durant algunes hores. La cadena britànica també recorda les manifestacions que s'han fet contra la presència de la policia espanyola en diversos hotels catalans i contra algunes comissaries. 

També la cadena TV5 Monde parla de la manifestació d'aquest dimarts fent-se ressò del càntic "fora les forces d'ocupació" i assegurant que la crisi en què es troba Espanya és "la més greu des del retorn de la democràcia el 1977". 

L'agència de notícies francesa, l'Agence France-Presse, també ha explicat la manifestació i ha fet una galeria d'imatges de la mobilització.