El Jutjat Central del Penal de l'Audiència Nacional ha condemnat a 4 anys de presó a l'exsecretari general del PP del País Valencià Ricardo Costa i absol l'exvicepresident Vicente Rambla pel finançament irregular del partit liderat llavors per Francisco Camps en les eleccions de 2007 i 2008.

El jutge José María Vázquez Honrubia també condemna els líders de la trama Gürtel: Francisco Correa a 5 anys i tres mesos de presó; Pablo Crespo a 5 anys de presó; i a Álvaro Pérez 'El Bigotes' a sis anys i nou mesos per girar factures falses perquè altres empresaris sufraguessin il·lícitament part dels actes electorals dels 'populars'.

Aquestes penes s'acumulen a les imposades ja per les irregularitats a Fitur i per la primera època de la trama Gürtel -en aquesta última 'El Bigotes' va resultar absolt.

El magistrat considera que ha quedat provat que els 'populars' valencians van pagar amb diner negre part dels actes electorals de les campanyes autonòmiques i municipals de 2007 i les generals de 2008 i altres esdeveniments, tots ells organitzats per l'empresa de la Gürtel, Orange Market.