El PP català votarà a favor de la Proposició de Llei de reparació de les víctimes franquistes, que declara il·legals els tribunals i sentències franquistes, i que s'aprovarà aquest dijous per unanimitat en el ple, segons ha avançat el 3/24.

La Proposició de Llei considera il·legals aquests tribunals per ser "contraris a la llei i vulnerar les més elementals exigències del dret a un judici just". És per això, que reclama la nul·litat de ple dret de totes les sentències i resolucions de les causes instruïdes així com també dels consells de guerra dictats per l'exèrcit franquista.

Junts pel Sí, PSC, Catalunya Sí Que es Pot i la CUP votaran a favor d'eliminar les sentències polítiques del franquisme. En una roda de premsa conjunta d'aquest dimecres, els grups van destacar la importància d'aquesta llei per recuperar la memòria històrica, en un text que inclou el nom de totes les persones que van ser víctimes dels tribunals franquistes.

El portaveu de la Comissió per la Dignitat, Josep Cruanyes, va reivindicar que la llei "trencarà molts tabús que s'han mantingut durant molts anys per impedir fer justícia amb les víctimes".

Tot i que no van participar en la roda de premsa conjunta, Ciutadans i el PP català també votaran a favor de la llei i aquesta quedarà, per tant, aprovada per unanimitat.