El PP ha demanat al Tribunal Constitucional que aprovi com a mesura cautelar urgent la prohibició del vot delegat del president de la Generalitat Carles Puigdemont i del conseller Antoni Comín per impedir que es pugui utilitzar en el ple d'investidura de Quim Torra previst per demà.

El PP ha fet aquesta petició urgent en un escrit, al qual ha tingut accés Efe, en què presenta les seves al·legacions a la decisió presa dimecres pel Constitucional, que va admetre a tràmit el seu recurs contra el vot delegat dels dos dirigents però va rebutjar adoptar mesures cautelaríssimes com l'anul·lació d'aquests vots.

Ara, una vegada convocat per demà el ple d'investidura de Quim Torra com a president de la Generalitat de Catalunya, el PP sosté que és "indispensable" i "urgent" suspendre els acords de la Mesa que van permetre aquesta delegació de vot, perquè, d'altra manera, podria aprovar-se una investidura "nul·la de ple dret" per obtenir-se mitjançant "vots il·lícits".

Els vots delegats de Puigdemont i Comín permeten que Junts per Catalunya i ERC sumin 66 escons, un més que la suma de les opcions no independentistes. Això permet que, en el cas que JxCat opti per un candidat alternatiu —que no rebria el vot favorable de la CUP—, seria suficient amb els diputats dels de Puigdemont i Comín per investir en segona volta. De moment, a l'espera que el TC prengui una decisió, tant el líder de JxCat com el diputat d'ERC podran exercir el seu vot des d'Alemanya i Bèlgica, respectivament.

Amb tot això, fonts jurídiques han explicat a Efe, que el TC tramitarà les al·legacions del PP Català d'acord amb el curs ordinari, fet que implica, tot i que les fonts no ho han especificat, que el TC no respondrà a les al·legacions i a la petició urgent del PP abans de la celebració del ple d'investidura.