El PSC i el PP s'han sumat aquest divendres a les dures crítiques cap a la conselleria de Salut pels desajustos a les dades de morts i casos de coronavirus que Catalunya ha enviat al ministeri de Sanitat.

La diputada del PSC-Units Assumpta Escarp ha exigit aquest divendres que comparegui "amb urgència" a la comissió de Salut del Parlament el director general de Salut Pública perquè expliqui "què passa amb les dades de Catalunya" i que mostri "quin és el nombre real d'afectats i de morts" al país.

"Ja fa massa dies que veiem incongruències i dades que no lliguen a Catalunya", ha criticat Escarp, que compara les dades que arriben de Salut amb les de l'Estat, i ha demanat "no jugar amb el nombre ni amb les estadístiques quan es parla de persones amb noms i cognoms". La diputada també ha lamentat la manca de transparència, al seu parer, que hi ha amb aquestes dades a Catalunya.

PP: "Han ressucitat 43 persones des de dilluns?"

El grup del Partit Popular al Parlament de Catalunya ha demanat explicacions a la consellera de Salut, Alba Vergés, després que, segons els conservadors, aquest divendres s'hagi informat d'una xifra global de morts per coronavirus a Catalunya inferior a la de dilluns.

El portaveu dels populars, Santi Rodríguez, ha preguntat a través de Twitter: “Podeu explicar aquest miracle? El divendres han ressuscitat 43 persones respecte del dilluns”.

Rodríguez acompanya la piulada amb dos comunicats del Departament, un del 18 de maig i l'altre del 22, en què s'informa d'una xifra de víctimes superior en la del 18 que en la del 22.