El PP de Catalunya considera que s'està produint una "autèntica rebel·lió de la societat catalana contra el referèndum il·legal". Així ho ha proclamat el portaveu dels populars en el Parlament, Alejandro Fernández, que ha afirmat que la consulta cada vegada té "menys suport" i ha citat els comuns, membres del PDeCAT com l'exconseller Jordi Baiget, juristes, advocats i entitats i personalitats catalanes, com els periodistes Jordi Évole i Xavier Sardà o la directora de cinema Isabel Coixet, que s'estan pronunciant públicament en contra.

Alejandro Fernández ha considerat que després de l'"ambigüitat màxima" que mostren els comuns davant del referèndum anunciat per a l'1 d'octubre s'amaga un rebuig rotund d'aquesta votació.

En roda de premsa en el Parlament, Fernández ha animat al partit CatComú, liderat per l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, a "dir amb claredat que no donen suport al referèndum il·legal i que assumeixin les conseqüències" de dir-ho.

"Tenir les idees clares té premi i qui cau en l'ambigüitat acaba sent castigat a les urnes, com va passar amb el PSC", ha valorat Fernández en relació amb anteriors etapes en què els socialistes defensaven el dret a decidir.

Tot i així, comprèn que els comuns no s'atreveixin a posicionar clarament en contra de l'1-O perquè "els independentistes converteixen en botifler a tot qui discrepa de la línia oficial".

En sumar els comuns en el bloc del no a l'1-O, Fernández defensa que hi ha una majoria de catalans en contra de la votació: "Cada vegada som més els que diem que així no es fan les coses".

La "rebel·lió catalana"

"Aquest procés no trencarà Espanya, però per desgràcia està trencant la convivència a Catalunya", tenint en compte que la gent "ha de posicionar-se a favor o en contra" i es generen tensions, ha alertat.

Afegeix que els independentistes esperen que l'Estat actuï contra l'1-O però en realitat "serà la pròpia rebel·lió de la societat catalana la que acabarà amb el procés", i ha comparat la situació amb una espècie de primavera àrab molt perjudicial per als catalans.