El portaveu parlamentari del PP, Rafael Hernando, ha titllat aquest dimarts de "disbarat còsmic" la possibilitat que l'independentisme acabi presentant la candidatura a la Generalitat de Catalunya de l'expresident de l'ANC Jordi Sànchez, a la presó des del passat 16 de novembre, i ha demanat als seus dirigents que es posin d'acord en un aspirant "viable".

En roda de premsa al Congrés, Hernando considera "ridícul" que Esquerra Republicana (ERC) i Junts per Catalunya estiguin ultimant un pacte per investir Sànchez com a president. "Plantejar un candidat que està a la presó és un disbarat còsmic", ha dit.

En aquest punt, el dirigent popular ha cridat al sobiranisme català a posar-se d'acord en un candidat que no estigui immers en processos judicials i tingui possibilitats "reals" de poder governar Catalunya.

I és que, al seu parer, és una "burla" al conjunt de la ciutadania catalana "l'espectacle dantesc" que està donant l'independentisme plantejant "ocurrències d'aurora boreal". "Si volen carregar-se (Carles) Puigdemont i els Jordis, facin-ho –ha dit–. Ja no han de quedar bé amb ningú".