Nou combat de boxa entre el PP i el PSOE amb la corrupció com a ‘ring’. L’un estomaca l’altre amb el cas Koldo, i el contraatac es fa amb la parella d’Isabel Díaz Ayuso. Ja s’ha posat de manifest a primera hora d’aquest dimecres, quan Alberto Núñez Feijóo ha posat sobre la taula la creació d’una comissió d’investigació per estudiar la relació entre Begoña Gómez, parella de Pedro Sánchez, i l’aerolínia Air Europa. El president del govern espanyol ha insistit en la seva resposta en la necessitat de fer “dimitir” Isabel Díaz Ayuso, pel frau a Hisenda de la seva parella. I, més tard, la diputada del PP Esther Muñoz ha intentat esquitxar, sense aportar cap argument sòlid, el “flamant candidat del PSC” a les eleccions del 12-M en el cas Koldo, titllant l’exministre de Sanitat de “facilitador”.

L’assenyalament a Illa per part del PP s’ha produït durant una compareixença al Congrés del ministre de Transports, Óscar Puente, per explicar el paper del Ministeri durant la pandèmia. Muñoz ha denunciat des del faristol de la cambra baixa que el líder dels socialistes catalans “comprava mascaretes a la trama, i el seu cap de gabinet s’enviava missatges amb la trama”, i ha definit el primer secretari del PSC com un “personatge” més de la trama del cas Koldo. En la seva llista també hi ha inclòs la presidenta del Congrés, Francina Armengol; el ministre de l’Interior, Fernando Grande-Marlaska; la vicepresidenta primera, María Jesús Montero; o el ministre de Política Territorial i Memòria Democràtica, Ángel Víctor Torres; així com mencionar el mateix Koldo García o José Luis Ábalos.

Els diputats d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya que han participat en aquesta compareixença de Puente, Francesc-Marc Álvaro i Pilar Calvo, han lamentat que PSOE i PP s’hagin submergit en un conflicte dialèctic sobre qui l’ha fet més grossa en la corrupció. Però això no evita, de moment, que socialistes i populars canviïn d’estratègia. Perquè és l’enèsim dimecres que les dues principals forces polítiques d’Espanya s’estomaquen en les sessions de control al govern espanyol amb el mateix: Koldo i la parella d’Ayuso. 

Koldo i Ayuso, novament protagonistes al Congrés

Durant la sessió de control, la secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha acusat el govern espanyol d’haver “obert les portes als comissionistes” per contractar amb l’administració, cosa que ha provocat que la vicepresidenta primera de l’executiu, María Jesús Montero, repliqués citant l’entorn d’Ayuso, així com l’esposa de Feijóo, perquè l’empresa en la qual treballava va percebre ajudes de la Xunta.

El cara a cara entre totes dues, Gamarra li ha etzibat a Montero que “les portes giratòries al govern espanyol han passat a ser portes obertes pels comissionistes”. La número dos del PP ha atacat la número dos del PSOE recordant els contactes de Begoña Gómez amb Air Europa.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!