El president del Partit Popular Català, Alejandro Fernández, assegura que Salvador Illa —que encapçalarà la llista del PSC a les eleccions del 14-F— "no ve a Catalunya a derrotar el separatisme", sinó a pactar amb ERC. En aquesta línia, el popular considera que Illa ve a "apuntalar" l'aposta de pactes nacionals de Pedro Sánchez amb Bildu i ERC.

En una nota de premsa, Fernández assenyala que el PSC "sempre ha tingut l'oportunitat de pactar amb ERC en tots els ajuntaments". Segons el candidat popular a la presidència de la Generalitat, Illa ha "mentit molt greument" al negar la seva candidatura: "La mentida s'ha convertit en una manera habitual de fer en ell i ho hem pogut comprovar durant la gestió de la pandèmia". A més, Fernández lamenta l'ús de la pandèmia "com a plataforma electoral" i creu que el ministre de Sanitat és "èticament reprobable i genera preocupació a la ciutadania".

D'altra banda, el president popular destaca que el Procés "ha suposat una decadència cultural d'innovació i tots aquells aspectes —com l'econòmic— on Catalunya havia sigut líder sempre". En la seva opinió, el problema dels últims quaranta anys ha sigut que "com més gran ha sigut la Generaltat, menys lideratge ha tingut la societat catalana".

"Nosaltres apostem per més Catalunya i menys Procés, menys Generalitat", ha dit. La proposta de Fernández és més dinamisme econòmic, impostos moderats, ser capaços de respectar la propietat privada i també de respectar aquelles identitats "de l'esperit emprenedor" que han caracteritzat històricament a Catalunya.