El PP farà comparèixer Francina Armengol en la comissió d’investigació del Senat sobre el cas Koldo. Així ho ha assegurat aquest dilluns el portaveu dels populars, Borja Sémper, que ha avisat que el seu partit no només dispararà contra la presidenta del Congrés, sinó que pot acabar fent que també comparegui a la cambra alta el president del govern espanyol, Pedro Sánchez. “No ho descartem”, ha apuntat el portaveu dels populars, que ha insistit que, a parer seu, hauria de ser el líder socialista qui sortís a donar explicacions per aquesta trama per petició pròpia.

En el seu argumentari, Sémper ha assenyalat que Pedro Sánchez era coneixedor de la trama Koldo per la seva proximitat amb Koldo García. En tant que entre un dels investigats en l’Operació Delorme i el president del govern espanyol només hi havia una persona: José Luis Ábalos, mà dreta fins al 2021 del líder socialista. El portaveu del PP ha acusat Sánchez de “tapar” la trama i d’haver inclòs Ábalos a les llistes del 23 de juliol de 2023 per tal que passés a ser un aforat. Paral·lelament, fonts del PSOE apunten que des de Ferraz no descarten contraatacar si el PP acaba fent declarar Sánchez al Senat, i fer llavors comparèixer Alberto Núñez Feijóo a la comissió d’investigació del Congrés sobre la compra il·lícita de material sanitari durant la pandèmia.

El Senat ha de constituir aquest dilluns a la tarda la comissió d’investigació sobre el cas Koldo, l’arma amb què Alberto Núñez Feijóo fia poder desgastar Pedro Sánchez durant la legislatura. El passat 12 de març el ple del Senat va aprovar la creació d’una comissió d’investigació pel cas Koldo. Va ser proposada pel PP, en una cambra on els populars tenen majoria absoluta. No obstant això, la proposta va rebre la llum verda de tots els senadors de la cambra. Així, la cambra alta va aprovar per unanimitat posar fil a l’agulla a una comissió que es basarà en els contractes públics durant la pandèmia amb els quals Koldo García, exassessor de José Luis Ábalos, va aconseguir, presumptament, comissions. 

Les diferències entre les comissions d’investigació del Congrés i el Senat

La comissió del Senat es constituirà un parell de setmanes després que el Congrés dels Diputats també aprovés en aquella cambra la creació d’una comissió d’investigació impulsada pel PSOE sobre la compra de material sanitari durant la pandèmia del coronavirus. Vet aquí el truc del PSOE: pretenen convertir el cas Koldo en un capítol més d’una comissió que té com a objectiu acabar disparant contra Isabel Díaz Ayuso. El PP, al final, va acabar abstenint-se en aquella votació. Només Vox s’hi va oposar; i va comptar amb els vots a favor dels socis habituals de Pedro Sánchez a l’hemicicle de la Carrera de San Jerónimo.

En canvi, tot apunta que la comissió del Senat només se centrarà en els casos que esquitxen el PSOE, ja que el PP hi té majoria absoluta i té, per tant, via lliure per imposar la llista de compareixents que desitgin. De fet, a Génova confien convertir el cas Koldo en un gran escàndol d’aquesta legislatura, per tal d’anar desgastant els socialistes de mica en mica. El PP, fins ara, ha definit el cas Koldo com el ‘cas Pedro Sánchez’.

Als populars els agradaria poder fer comparèixer en aquesta comissió la parella del president del govern espanyol, Begoña Gómez. El PP també ha demanat en les darreres setmanes la dimissió de Francina Armengol com a presidenta del Congrés dels Diputats, ja que l’expresidenta de les Balears va comprar mascaretes a la trama durant la pandèmia del coronavirus.

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!