El PP considera l'obertura de delegacions catalanes a l'Argentina, Mèxic i Tunísia, que ha permès el govern espanyol, una "cessió més" del president de l'Executiu, Pedro Sánchez, als independentistes, perquè si "dorm avui a La Moncloa" és gràcies al seu pacte amb ERC.

Segons ha manifestat el vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, en una entrevista amb Efe, l'objectiu d'aquestes "denominades ambaixades" és "atacar a Espanya" perquè diuen que és "una espècie de república bananera" que no hi ha separació de poders i que es polititza la Justícia.

I Sánchez ho permet perquè és conscient que "si defensa la unitat, la igualtat i la Constitució, i per als peus a la Generalitat, llavors no podrà tirar endavant els pressupostos", ha recriminat Montesinos.

A més, ha considerat "inacceptable" que Sánchez permeti que s'obrin aquestes delegacions a l'exterior en comptes d'estar amb les resolucions de la Junta Electoral Central i exigir que el president de la Generalitat, Quim Torra, deixi el seu càrrec després de ser inhabilitat.

Compareixença de la ministra

Des del PP ja han demanat la compareixença de la nova ministra d'Afers Exteriors, la Unió Europea i Cooperació, Arancha González, en el Congrés perquè expliqui l'obertura d'aquestes noves oficines catalanes a l'estranger.

El Govern va explicar ahir divendres que ha permès l'obertura de les oficines catalanes a l'Argentina, Mèxic i Tunísia perquè la Generalitat "va atendre als requeriments del Govern" de limitar l'acció de les seves oficines a activitats comercials i culturals.

Montesinos també ha criticat la intenció de Sánchez de celebrar una taula de negociació bilateral amb la Generalitat, el que suposa que tractarà a Torra com si fos un representant del Govern de França o d'Alemanya, que "és com dir que el Govern de Catalunya està per sobre del d'Extremadura".