Antonio Cabrales va passar fugaçment pel Banc d'Espanya, ja que només sis hores després del seu nomenament va dimitir. Cabrales, catedràtic en economia per la Universitat Carlos III, havia signat en el passat un manifest de suport a Clara Ponsatí i Andreu Mas-Colell, i ara, per l'exposició mediàtica que li ha suposat deixar el seu lloc com a conseller. El lloc vacant que ha deixat ja compta amb algun pretendent. Segons publica El Mundo, El Partit Popular voldria substituir Cabrales per l'economista Fernando Fernández, qui seria més afí als populars. 

Fernández té una llarga carrera lligada al PP a l'esquena. Va ser anomenat conseller de Bankia i Red Eléctrica pel govern de Mariano Rajoy i ha participat en jornades organitzades per la Fundació Faes. També ha estat director del Servei d'Estudis del Banc Santander i Economista Principal del Fons Monetari Internacional.

Perquè Fernández sigui conseller, la vicepresidenta primera del Govern, Nadia Calviño, hauria de donar el vistiplau al candidat dels populars per presentar-lo al Consell de Ministres. 

Pressions del PP sobre Cabrales?

El PP nega que hagi pressionat el conseller del Banc d'Espanya Antonio Cabrales perquè presentés la renúncia només sis hores després d'assumir el càrrec a proposta del PP fruit d'un acord entre els populars i el govern espanyol. Tanmareix, l'entorn de Calviño hauria apuntat que consideren que la versió del PP no s'ajusta a la realitat i que Cabrales va dimitir fruit de les pressions de la direcció dels populars.

En aquest context, el president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha assegurat que la decisió de Cabrales  és "correcta" i ha apuntat que té "alguns antecedents que per a molta gent són incompatibles amb formar part d'un organisme de l'Estat", en referència als vincles amb l'independentisme que l'haurien portat a dimitir. 

"Desconeixent exactament alguns antecedents que per a molta gent són incompatibles amb formar part d'un organisme de l'Estat, i així que se'n va tenir coneixement, el mateix interessat, entenent que no volia en cap cas produir amb la seva presència tensions a l'òrgan regulador, va presentar al cap de poques hores la seva renúncia", ha indicat Feijóo. "Em sembla correcta aquesta renúncia", ha subratllat. 

El manifest sobre Ponsatí i Mas-Colell

El manifest que va signar Cabrales l'any 2018 aplegava un grup de professors d'Economia que defensaven la consellera Ponsatí davant l'amenaça d'extradició. En concret, 55 companys van reivindicar "els principis de l'acció política democràtica i no-violenta" davant les acusacions de rebel·lió i malversació.