El president del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha afirmat aquest dimecres que la renúncia d'Antonio Cabrales com a conseller del Banc d'Espanya és "correcta" i ha apuntat que té "alguns antecedents que per a molta gent són incompatibles amb formar part d'un organisme de l'Estat", en referència als vincles amb l'independentisme que l'haurien portat a dimitir. La decisió de l'economista ha arribat poques hores després que el Consell de Ministres el nomenés, seguint la proposta feta pel mateix Feijóo. El president del PP ha argumentat ara que ell va presentar Cabrales com a candidat perquè era un catedràtic "amb una formació inqüestionable" i "des del punt de vista acadèmic" complia amb "els requisits que s'exigien" per ser conseller del Banc d'Espanya. "Desconeixent exactament alguns antecedents que per a molta gent són incompatibles amb formar part d'un organisme de l'Estat, i així que se'n va tenir coneixement, el mateix interessat, entenent que no volia en cap cas produir amb la seva presència tensions a l'òrgan regulador, va presentar al cap de poques hores la seva renúncia", ha indicat Feijóo. "Em sembla correcta aquesta renúncia", ha insistit. 

El catedràtic ha comunicat que presenta la seva dimissió "per no tensar més el país", segons ha pogut saber el diari ABC. "Necessitem calma", ha assegurat Cabrales al mitjà, tot i que no ha donat explicacions oficials. El diari madrileny El Mundo ha avançat que la seva decisió estaria relacionada amb el suport puntual que va donar a la consellera Clara Ponsatí, que actualment es troba exiliada després del referèndum de l'1-O, i a l'exconseller d'Economia Andreu Mas-Colell, processat pel Tribunal de Comptes per presumpta malversació de diners públics per promoure el procés. 

El PP confia trobar un nou conseller per al Banc d'Espanya

Des del PP s'han mostrat confiats a poder escollir un nou candidat per al consell del Banc d'Espanya. Fonts pròximes als populars han assegurat a EFE que confien poder designar un altre conseller pel govern que integra el Banc d'Espanya. La dimissió d'Antonio Cabrales, segons aquestes fonts, ha estat a causa de "motius personals". Des de Génova neguen que hagin pressionat el conseller perquè presentés la renúncia i, en aquest sentit, afirmen que no tenien coneixement que Cabrales hagués mostrat suport a l'exconsellera Ponsatí. 

El manifest que va signar Antonio Cabrales

Antonio Cabrales va signar un manifest que es va publicar el 16 d'abril de 2018 on un grup de professors d'Economia defensaven la consellera Ponsatí davant l'amenaça d'extradició. En concret, 55 companys van reivindicar "els principis de l'acció política democràtica i no-violenta" davant les acusacions de rebel·lió i malversació de fons per l'1-O, rebutjant així la persecució judicial a la líder independentista exiliada.