Espanya va superar Suècia i va aconseguir una plaça a la final del Mundial femení 2023 (2-1). Després d'un partit molt igualat, els tres gols van arribar als darrers 10 minuts, sent el d'Olga Carmona el que va decantar la balança. La premsa espanyola d'aquest dimecres s'ha tenyit de vermell a l'espera de saber avui mateix qui serà el rival de la selecció espanyola a la final que se celebra aquest diumenge. En paral·lel el tema estrella de la jornada és la constitució de la Mesa del Congrés, no hi ha res clar i les negociacions s'allarguen fins a l'últim moment; de fet, Junts per Catalunya no decidirà el sentit del seu vot fins dues hores abans de l'inici de la sessió, quan reunirà la seva executiva. El Mundo celebra la victòria de la Roja amb una imatge pletòrica de Salma Paralluelo i Aitana Bonmatí: "L'Espanya dels impossibles trenca el sostre de vidre". En clau política, el rotatiu es fa ressò de l'aposta de Pedro Sánchez per presidir la Mesa del Congrés: Francina Armengol. Segons opina el diari, es tracta d'una aposta feta per seduir ERC i Junts.

El Mundo
El Mundo

El País comparteix una imatge de les jugadores de futbol de la selecció espanyola celebrant el pas a la final però deixa el titular principal a la política: "El PSOE proposa Armengol com a gest cap als nacionalistes". El PSOE proposarà Francina Armengol com a candidata a presidir el Congrés dels Diputats. L'expresidenta del govern balear és l'aposta del partit per substituir Meritxell Batet, després que la dirigent catalana renunciés a repetir. Des de Ferraz consideren que Armengol és una figura de consens entre els partits independentistes i nacionalistes, i és que el PSOE necessita els vots d'ERC i Junts, però també els d'EH Bildu i el PNB per assegurar-se que el seu candidat sigui l'escollit.

El País
El País

"Ja han fet història". Aquesta és la felicitació de l'ABC a les jugadores de la selecció espanyola, que se suma a la de la Casa Reial que va qualificar la fita d'"Històric triomf davant Suècia! La Selecció Espanyola Femenina de Futbol, ​​a un pas de portar-nos a dalt de tot, a ser campiones del món. Aquest diumenge, a buscar l'estrella!". Per la seva banda, el president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, també va voler fer-se ressò de l'èxit de la selecció de futbol femenina. "A la final! Seguiu fent història. Tota Espanya està amb vosaltres. Enhorabona, Selecció Espanyola Femenina de Futbol!", va tuitejar Sánchez. L'entrevista del dia és a Christian Zurita, el substitut del candidat assassinat a l'Equador. El candidat a les presidencials de l’Equador Fernando Villavicencio va morir assassinat a trets dimecres de la setmana passada després de fer un acte de campanya a Quito. 

ABC
ABC

"El veto del PSOE i Sumar a l'amnistia dificulta l'acord amb Puigdemont", assegura La Razón. Aquest dimarts, el número dos de la candidatura de Sumar-En Comú Podem per Barcelona, Gerardo Pisarello, va defensar l'amnistia com una via per a desbloquejar la situació a Catalunya. En un article a Eldiario.es, apuntava que ara hi ha "una majoria parlamentària que està en condicions propícies per a posar en marxa aquest tipus de mesures de desjudicialització i de desbloqueig institucional". Per contra, el diputat electe de Sumar i secretari general del PCE, Enrique Santiago, va negar que es negociï una possible amnistia amb Junts per a la conformació de la mesa del Congrés o per constituir el proper govern espanyol, i creu que seria "un desastre" que es produís una repetició electoral que afavorís que, finalment, hi hagi un Executiu de PP i Vox.

La Razón
La Razón

La Vanguardia anuncia la candidata del PSOE per presidir el Congrés; la balear Francina Armengol. L'expresidenta del govern balear s’ha mostrat “emocionada i agraïda” després que el PSOE l’hagi proposat com a candidata a presidir el Congrés dels Diputats. Des de Ferraz consideren que Armengol és una figura de consens entre els partits independentistes i nacionalistes, i una bona candidata per substituir Meritxell Batet, després que la dirigent catalana renunciés a repetir. Armengol ha donat les gràcies a la formació i, en especial, a Pedro Sánchez a través d’una piulada a Twitter. El diari també es fa ressò d'una nova avaria a la xarxa ferroviària catalana: la circulació de trens es va suspendre aquest dimarts entre Vilanova i la Geltrú i Garraf pel descarrilament d'un tren Talgo a Sitges; aquest dimecres encara no circulen trens.

La Vanguardia
La Vanguardia

El Periódico fa com la resta de mitjans i destaca el futbol i la proposta de Francina Armengol. Ara bé, també dedica un petit espai a Daniel Sancho: el jove va cometre l'assassinat del cirurgià colombià Edwin Arrieta en solitari. Així ho ha sentenciat el subdirector de la Policia de Tailàndia, Surachate Hakparn, en una roda de premsa. "D'acord amb les probes que tenim del lloc del crim, hi va haver només un perpetrador i s'han trobat dos ganivets i una serra", ha asseverat des de la comissaria de l'illa de Phangan, on van produir-se els fets, al sud del país. Per tot això, la investigació ha finalitzat i s'ha descartat la mort accidental de l'home de 44 anys, durant un suposat atac de gelosia quan tots dos estaven de vacances. Segons diversos mitjans, la policia demanarà la pena de mort per al xef espanyol quan es celebri el judici.

El Periódico
El Periódico

"Un altre dia negre a Renfe", assevera el diari Ara. La incidència provocada per un descarrilament d'un Talgo a Sitges afecta l'R2 Sud, R12, R15, R16i R17 i els trens de llarga distància, segons va informar Protecció Civil. A més, aquest dimarts, també hi va haver un atropellament a l'estació de Gavà (Baix Llobregat), la qual va comportar complicacions en la mobilitat durant les primeres hores del matí. Segons van explicar els Mossos d’Esquadra a ElNacional.cat, l’atropellament es va produir cap a les 8.45 h del matí a l’estació de Renfe i tot apunta a un suïcidi. I no només això, una altra incidència a Gelida va fer tallar la circulació dels trens d'alta velocitat entre Sant Vicenç dels Horts i Vilafranca del Penedès aquest dimarts al matí. 

Ara
Ara

Finalment, El Punt Avui recorda que aquest dijous se celebra l'aniversari dels atemptats del 17-A i dona veu a les víctimes, les quals reclamen "reconeixement". El diari català també destaca l'incendi al Rosselló: els bombers han aconseguit controlar l'incendi forestal a la Catalunya del Nord. El foc, que es va iniciar aquest dilluns a la tarda entre Sant Andreu de Sureda i Argelers, al Rosselló, ha afectat una superfície de 500 hectàrees, ha cremat una desena de cases i va obligar a evacuar 3.500 persones; la majoria, turistes que s'allotjaven a càmpings de la zona.

El Punt Avui
El Punt Avui