Els diumenges d'agost no han estat els dies més marcats per l'actualitat política tradicionalment, tanmateix, les eleccions del passat 23-J han deixat un estiu carregat de negociacions, expectatives i una amenaça de repetició electoral. El 17 d'agost es constituiran el Congrés i el Senat i només quatre dies d'aquesta cita les portades dels diaris (especialment dels que tenen seu a Madrid) es tensen davant la possibilitat d'una repetició electoral. Així doncs, d'una manera o una altra, les possibles negociacions per formar algun govern a la Moncloa protagonitzen les portades d'aquest 13 d'agost. 

"Compte enrere per evitar unes eleccions", resa la portada de l'El País. El diari repassa els punts claus per un possible govern de Pedro Sánchez i posa els focus sobre Junts per Catalunya. El pressing Junts torna no només a la portada d'El País, ja que la seva posició decisiva en el futur polític de l'Estat espanyol aixeca molta polseguera i esquitxa les portades pràcticament diàriament. 

elpais portada 13 agost 23

La Razón també reserva un espai privilegiat a la seva portada per les possibles demandes de Junts en un eventual acord amb Sánchez, concretament destaca les paraules d'Antoni Castellà, qui en una entrevista amb EFE va reclamar al dirigent socialista a negociar un "Brexit català". La delicada situació política de l'Estat espanyol comparteix protagonisme amb la victòria del Madrid, amb la qual s'il·lustra aquesta portada. 

larazon portada 13 agost 23

En un racó més modest, El Mundo inclou les possibles negociacions entre Sánchez i l'independentisme a la portada, però s'enfoca principalment en dos temes: la candidatura de Nàdia Calviño al Banc Europeu d'Inversions (BEI) i al fet que el Mediterrani és el mar que més és calenta per culpa del canvi climàtic. La portada del diari s'acaba d'emmarcar amb un article que recull els clams d'alguns guàrdies civils a Catalunya que protestes per les competències dels Mossos d'Esquadra. 

elmundo portada 13 agost 23

La Vanguardia destaca les negociacions per buscar un nou resident a la Moncloa, però trenca la dinàmica de la majoria de portades i dona protagonismes a altres actors polítics. "Coalició Canària fa valer el seu pes i demana que el PNB presideixi el Congrés", destaca el diari de l'entrevista a Fernando Clavijo, president canari. Tot plegat, acompanyat per una fotografia del devastador efecte dels incendis de Hawaii

lavanguardia portada 13 agost 23

Per altra banda, l'ABC es desmarca (relativament) i obre amb una entrevista a Jorge Azcón, president de l'Aragó, qui afirma: "L'esquerra vol blanquejar als hereus del terror i als independentistes". El combo d'aquesta portada el completo un reportatge que recorda els dos anys de l'arribada al poder absolut dels talibans a Afganistan. 

abc portada 13 agost 23

El Periódico també destaca a la seva portada un reportatge que estudia la situació del masclisme al món dels videojocs, el qual sembla gairebé endèmic. Tanmateix, deixen un espai per tractar l'actualitat política assenyalant directament a Carles Puigdemont. 

elperiodico 13 agost 23

També el Diari Ara, dona gran part del protagonisme a la seva portada a un reportatge, en aquest cas preguntant-se: "Què menjarem en el futur". A més, destaquen un article en què recullen la relació que han tingut al llarg dels anys Pedro Sánchez i Carles Puigdemont, ja que l'ombra de les negociacions pel govern de l'Estat espanyol no abandona pràcticament cap portada. 

ara portada 13 agost 23

Tanmateix, El Punt Avui es converteix en una excepció, ja que no menciona les negociacions estatals i se centra en altres temes com l'aniversari del foc de Maçanet de la Selva o els refugis antiaèries que es reparteixen per Barcelona. 

elpunt avui portada 13 agost 23