És Dilluns de Pasqua, els padrins i padrines portaran les mones als seus fillols i filloles, a Catalunya viurem el darrer dia de les vacances de Setmana Santa i l’operació retorn, però el protagonisme del dia a les portades de les principals capçaleres de Barcelona i Madrid tenen pocs elements en comú pel que fa als titulars. Destaca l’entrevista que El Mundo li fa al president del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, que parla en clau catalana, en un intent de convertir el partit blau en l'única referència del constitucionalisme, cridant a concentrar el vot dels que volen posar punt final al procés. En què si coincideixen els rotatius catalans, La Vanguardia, El Periódico i l’Ara és en cedir la foto principal de les seves portades a les destrosses que ha provocat la tempesta Nelson en les platges i passejos del litoral català, mentre que a la capital del Regne, El País i l’ABC aposten per donar el protagonisme gràfic al rei Carles III d’Anglaterra perquè, és clar, a Madrid no hi ha platja.

Tornant a l’entrevista a Feijóo que publica El Mundo, el president del principal partit de l’oposició assegura que “el meu objectiu no és incendiar Catalunya, és donar-li estabilitat”, i fa un esforç per desmarcar-se del PSC com a solució per girar pàgina a l’independentisme, burjant en els acords dels socialistes amb els partits que li donen suport al Congrés. Diu Feijóo que el PSC que lidera Salvador Illa “està en una deriva de suport al sanchisme i, en conseqüència, de connivència amb l'independentisme, supera el 20%, 750.000 vots. L’objectiu del PP és assegurar als catalans que l’independentisme no ficarà mà a les seves vides, en l’educació dels seus fills, en les seves empreses i en la cordialitat de la societat”. I conclou, que l’objectiu del PP en les eleccions catalanes és retornar Catalunya “a la realitat i oblidar-nos del somni independentista”. En l’entrevista, Feijóo també nega que tingui sintonia amb el candidat Alejandro Fernández i justifica el retard en confirmar-lo com a cap de cartell per Barcelona perquè “el PP no és un partit cesarista, per això ja tenim al sanchisme”. En l’entrevista, el president del PP també admet per primer cop públicament el que tothom donava per fet, que ha tingut contacte amb Junts en diverses ocasions.

'El Mundo' 1
'El Mundo' 

El País porta una portada molt farcida i amb molts titulars. El principal el dedica al tema bèl·lic i a l’augment de la despesa en defensa que l’OTAN ve demanant als seus aliats, i afirma que “Espanya acudirà a la cimera de l'OTAN a la cua de la despesa en defensa". També destaca que "Rússia posa les eleccions europees al punt de mira"; la desfeta  “d'Erdogan a les municipals turques"; que el "PP i PSOE porten el xoc institucional a les comissions de recerca" i "El lloguer mitjà es menja el 40% del salari mínim".

'El País' 1
'El País' 

La Vanguardia obre amb el debat autonòmic, i un titular en el qual afirma que “la Moncloa assumeix que no hi haurà pacte amb el PP sobre finançament”. El rotatiu català assegura que socialistes i populars “només coincideixen en el seu veto a un model singular per a Catalunya com el que ha reclamat Aragonès”. També es fa ressò de què "L'OTAN ampliada afronta el repte de frenar Rússia";  i en clau del clima preguerra que sembla haver-se instal·lat a Europa, destaca les paraules del papa Francesc aquest dissabte: "El Papa alerta que "la pau mai no es construeix amb armes".

'La Vanguardia' 1 CAT
'La Vanguardia' 

La Razón obre amb una enquesta, en la línia de la que va fer dissabte El Mundo, sobre unes hipotètiques eleccions generals, que estan desitjant que puguin ser una realitat més aviat que tard. El PSOE i Sumar, segons els resultats del sondeig de NC Report, perdrien fins a 21 escons des del 23 de juliol, i Feijóo aconseguiria 162/164 escons, i VOX 24/26, pel que el “centredreta aconseguiria una àmplia majoria absoluta”, davant l’actual coalició de govern, que només sumaria “163 escons en l’escenari més favorable”. L’ABC, per la seva part, dedica més de mitja portada a la fotografia de Carles III i Camilla, que “tornen esporàdicament a l’escena pública”, però el gran titular és pel cas Koldo, que torna a ressuscitar. “El clan Koldo va buscar un nou pelotazo amb Armengol 13 dies després d’estafar-li 3,7 milions.

'La Razón' 1
'La Razón' 

El Periódico obre la seva portada amb la campanya de la renda que s’obre oficialment aquest dimecres i que s’estendrà fins a l'1 de juliol. “La inflació provoca la campanya de la renda amb més disparitat”, diu el rotatiu de Premsa Ibèrica, i explica que “Aragó, Extremadura, Madrid i Navarra apliquen rebaixes a les tarifes”, mentre que Catalunya “és la comunitat de règim comú en la qual més gravades estan les rendes anuals d’entre 30.000 i 45.000 euros”.

'El Periódico' 1 CAT
'El Periódico' 

El diari Ara aposta per un tema sobre la crisi climàtica i la sequera “Un altre estiu sense les grans obres pendents acabades”, diu el rotatiu, i afegeix que “de les grans infraestructures previstes només està en marxa l’ampliació de la potabilitzadora del Besòs” i que “l’ACA defensa que els 540 milions de romanent estan compromesos per a dessalinitzadores i depuradores”.

'ARA' 1
'ARA'

El Punt Avui, per la seva part, obre amb un reportatge sobre Figueres, i com la capital de l’Alt Empordà “aspira a graduar-se”, apostant pels estudis universitaris vinculats al món sociosanitari i per la millora de tota l’oferta formativa”.

'El Punt Avui' 1
'El Punt Avui'
Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!