Molt merescuda la fotografia del Barça femení a totes les portades dels diaris de Barcelona i a la d’El País. Han tornat a omplir el camp, han fet un bon futbol, jugaran la final de la Champions per quarta vegada i a les seves mans està endur-se la copa per segon cop. Els diaris del Trio de la Benzina han triat altres imatges —visca la llibertat— que ni s’hi comparen ni es justifiquen. El Mundo publica una bona foto de la guerra d’Ucraïna —una més—. L’ABC va amb una cua de cotxes a La Habana per il·lustrar que Cuba és a punt de quedar-se sense carburant. Flipant. La portada, antes roja que rota, literalment. A La Razón s’hi veu la foto d’un candidat a les pròximes eleccions autonòmiques a Madrid —un perdedor— i una altra del primer ministre anglès i la primera ministra italiana, que ganyolen contra la Unió Europea per la “migració il·legal”. És la manera indirecta que té el diari de promoure la xenofòbia sense que ningú els en pugui acusar. T’hi pots jugar el salari d’aquest mes que fins i tot si ho preguntes als seus lectors et diran que s’estimarien més la foto de les futbolistes del Barça.

Una altra nota destacable de les primeres pàgines d’avui és la dèria inoxidable i perseverant del Trio de la Benzina a mostrar que el govern espanyol i els seus suports parlamentaris són fràgils, dividits i contenciosos. Aquest divendres l’argument és que “la dreta nacionalista”, com en diu l’ABC, ha votat contra la Llei de l’Habitatge que igualment va aprovar el Congrés aquest dijous. Costa molt no veure-hi la mala fe. Van fent titulars magnífics sobre la fractura de la coalició parlamentària que dona suport a l’executiu —el món s’acaba i les eleccions són demà mateix— però resulta que aquest executiu fracturat, barallat i terminal va aprovant lleis que va prometre. A empentes i rodolons, sí. Però les aprova.

Potser cal tenir un xic més de fair play i de seny. Un govern que aprova els pressupostos i tira endavant lleis que havia promès és un govern que funciona, per molt travesser que se’t posi, ni que governi aquí caic allí m’aixeco. Explicar que gent de colors tan diversos com el PNB, Teruel Existe, ERC i Unidas Podemos es barallen no explica res perquè és una obvietat. O sí: explica la rigidesa mental d’aquests diaris i la seva manca d’intel·ligència política. Com que la gent que els fa no són babaus ni pateixen cap deficiència cognitiva, no queda més remei que atribuir-ho a la mala fe, el sectarisme, la mandra o a alguna combinació d’algunes d’aquestes causes. Passa el mateix amb la foto del Barça. Perquè és impossible que la bandegin perquè l'equip és català o perquè és el mateix Barça, oi?

La Vanguardia
La Vanguardia
El Periódico
El Periódico
El Punt Avui
El Punt Avui
Ara
Ara
El País
El País
El Mundo
El Mundo
ABC
ABC
La Razón
La Razón